Digidexo.com

De beste dietter for kvinner med PCOS

De beste dietter for kvinner med PCOS


Polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, er en hormonforstyrrelse som påvirker mellom 5 og 8 prosent av kvinnene i USA, ifølge Dr. Geoffrey Redmond, MD, ved Hormon Kontakt oss. De utallige symptomer på PCOS inkluderer akne, fet hud, økt vekst av ansikts-og kroppshår, tap av hodehår, uregelmessig menstruasjon, infertilitet, insulinresistens, vektøkning og depresjon. Kvinner med PCOS bør følge gjeldende kostholdsanbefalinger, sier registrert kostholdsekspert Martha McKittrick, RD, CDE, på OBGYN hjemmeside. Ubehandlede PCOS kan føre til økt risiko for livmorkreft, hjertesykdommer og diabetes.

Lav glykemisk karbohydrater

Ved å spise mat bukspyttkjertelen frigjør insulin, som gjør det mulig konvertering av sukker til energi eller for fettlagring. Mange kvinner med PCOS erfaring insulinresistens, sier McKittrick, og dette kan utløse ubehagelige symptomer, som for eksempel sukker cravings og vektøkning. Siden høyt inntak av karbohydrater kan føre til forhøyede insulinnivåer, McKittrick antyder "starter med en diett som er 40 prosent karbohydrater og arbeide [ing] vei nedover hvis behovet være." Reduserte cravings, økt energinivå og regelmessige perioder er noen indikatorer på vellykket forvaltning av insulinnivået. McKittrick anbefaler å spise lav glykemisk karbohydrater, som hele hvete brød, fullkorn pasta, bønner, frukt og grønnsaker.

Plante-baserte matvarer

Angela Grassi på PCOS Nutrition Center forklarer at kvinner med PCOS har "en høyere frekvens av kardiovaskulære risikofaktorer", slik som forhøyede nivåer av LDL kolesterol og lave nivåer av HDL kolesterol. Grassi tyder på at en diett for PCOS bør bestå hovedsakelig av plantebasert mat siden de inneholder vitaminer, mineraler og fiber som bidrar til å redusere blod lipid nivåer, blodtrykk og insulin. Plantebasert mat inkluderer frukt, grønnsaker, hele korn, belgfrukter og nøtter. De inneholder færre kalorier enn dyr produsere og krever lengthier mengder tygging, som legger fylde til måltider og hindrer vektøkning, sier Grassi.

Hjerte-sunt fett

Grassi anbefaler at kvinner med PCOS følge en diett som er "begrenset i animalske produkter, mange av dem inneholder mettet fett og kolesterol som er kjent for å tette arterier (smør, margarin, fløte, rødt kjøtt og majones)." En diett for PCOS bør bestå av hjerte-sunt fett som bidrar til å senke kolesterolnivået .Disse inkluderer enumettet fett, fra matvarer som olivenolje, rapsolje og nøtter, og omega-3 fettsyrer fra mandler, valnøtter, egg, linfrø og fet fisk, så som laks og makrell.

Kosttilskudd

På The Natural Health nettstedet for kvinner, anbefaler Dr. Marilyn Glenville at kvinner med PCOS ta et multivitamin-og mineraltilskudd for å sikre tilstrekkelig inntak av alle essensielle næringsstoffer. Hun anbefaler spesielt krom som et supplement for å hjelpe dannelsen av glukose toleranse faktor, som reduserer følelsen av sult og bidrar til å kontrollere mat cravings. Hun anbefaler også vitamin B for effektiv thyroid funksjon, noe som er nødvendig for vektkontroll. Sink er et viktig supplement som hun foreslår for kvinner med PCOS fordi sink mangel kan føre til tap av smak og lukt, og skaper et behov for sterkere smaker mat, slik som høy-kalori fet, sukkerholdige og salt mat. I tillegg anbefaler Glen magnesium tilskudd for insulin effektivitet og tilskudd av koenzym 10 for å kontrollere blodsukkernivået.