Digidexo.com

Detox & Hair Loss

Detox & Hair Loss


En detox eller avgiftning brukes til å rense kroppen for giftstoffer. Toksiner kan bygge opp i kroppen på en rekke måter, for eksempel ved å spise bearbeidet eller giftig mat, drikke forurenset vann, eller ved å puste inn forurenset luft. Når giftstoffer bygge opp i kroppen i lang tid de kan forårsake visse symptomer som hodepine, kvalme, sykdommen og tretthet. Men mens detox dietter kan rense kroppen for skadelige stoffer, de bør ikke brukes over en lengre periode fordi de kan ha negative bivirkninger som hårtap.

Avgifte

En avgiftning diett innebærer midlertidig gi opp visse matvarer i et forsøk på å "rense" kroppen for giftstoffer. Visse matvarer som primært gitt opp inkludere meieriprodukter, koffein, enkelte korn, kjøtt og sukker i ca 10 dager. Den første fasen av en detox diett starter med fasting. Fasting er når du spiser ikke mat, og enten ikke kommer væske eller bare klare væsker. Etter den faste fasen neste del av detoxing innebærer kun inntak av rå grønnsaker, vann, frukt og fruktjuicer. Du vil kanskje også ta en urte avføringsmiddel for å få fortgang i toksin utvise prosessen.

Håravfall

Mens en avgiftning diett kan hjelpe kroppen til å fjerne skadelige giftstoffer det kan også føre til andre problemer. Problemer med en detox diett inkluderer underernæring, anemi, uregelmessig hjerterytme, og lavt blodsukker. Når du er underernært det påvirker alle deler av kroppen din fra din mentale klarhet til håret ditt.

Det er ulike hårtap forhold som stammer fra detox dietter. Telogen effluvium er en type hårtap som oppstår når kroppen har vært gjennom et sjokk som kan være forårsaket av plutselig vekttap eller ernæringsmessige mangler. Denne tilstanden påvirker håret en måned eller to etter det første sjokket, og har en tendens til å korrigere seg selv når de forholdene som gjorde at det har blitt korrigert. Håravfall er også forårsaket av dårlig ernæring. Når kroppen mangler visse vitaminer og mineraler som jern og protein det kan skape hårtap fordi kroppen ikke har det den trenger for å fungere fullstendig.

Betraktninger

Hvis du planlegger å gå på en detox diett bør du først ta kontakt med din primære omsorg leverandøren for å finne ut om det er det riktige valget for deg. Du bør aldri gå på en detox diett for en lengre periode da det kan føre ernæringsmessige mangler som kan føre til hårtap. Det anbefales å spise sunn mat som frukt, grønnsaker, hele korn, og lean protein; drikke vann, og trener regelmessig for optimal helse. Hvis du fortsatt mangler de essensielle næringsstoffer i kostholdet ditt, kan det være lurt å ta en multivitamin daglig for å sikre riktig ernæring.