Digidexo.com

Diett for å senke kolesterolet

Legene er enige om at høyt kolesterolnivå bidrar ofte til koronar hjertesykdom over tid. Det er nok av reseptbelagte legemidler tilgjengelig utviklet for å hjelpe deg med å redusere "dårlig" (LDL) kolesterol og øke din "gode" (HDL) nivå. Men for mange mennesker, endre dårlige matvaner vil dramatisk påvirke kolesterolnivået til å bidra til å bringe dem inn i en sunn rekkevidde. Total kolesterol bør være mindre enn 200 mg / dl (milligram per desiliter) for voksne.

Foods å legge til din diett

Det er mange matvarer som kan hjelpe deg å få kolesterolet i sjakk. Samlet sett bør du satse på mat som lavere fett og natrium inntaket og øke forbruket av løselig fiber og komplekse karbohydrater. Hvis vekttap er målet ditt, redusere kaloriinntaket over hele linja for å hjelpe deg å kaste pounds samtidig som man reduserer kolesterolet.

Leveren produserer allerede kolesterol den trenger. Men når vi spiser animalsk kjøtt eller biprodukter (egg og melk), legger vi dyret kolesterol (også kalt kosttilskudd kolesterol) i kroppen vår. Så kutte ut animalske produkter er en utmerket måte å umiddelbart redusere kolesterol. Spiser eggehviter i stedet for hele egg vil kutte ut noen av kosttilskudd kolesterol. Skifte kjøtt to-tre ganger i uken bidrar også sterkt til din innsats, som ikke erstatte helmelk med skummet eller soya melk. Legg fisk i kostholdet ditt som en erstatning for kjøtt.

Gode ​​fettstoffer som enumettede og flerumettede fettsyrer kan bidra til å redusere LDL og øke HDL. Løselig fiber finnes i havre, nøtter og grønnsaker er også en stor forkjemper for å senke kolesterolet.

Foods å unngå

Fet mat er de farligste når det gjelder å legge til din dårlige kolesterolet teller. Styre alltid klar av mettet fett (f.eks palmeolje), trans fett og kosttilskudd kolesterol (for eksempel eggeplommer) og transfettsyrer. Dreven karbohydrater (hvitt mel og hvitt sukker) og alkoholforbruk kan også bidra til å senke HDL kolesterol (den gode typen) og heve triglyserider, så konsumere disse i moderasjon eller ikke i det hele tatt.

Hvordan spise bearbeidet mat

Spise naturlig, ubehandlet mat som frukt og grønnsaker er ideelt når du prøver å senke kolesterolet. Men hvis du må spise mat som har blitt kjemisk endret, sjekk etiketten for visse ord som "hydrogenert". Dette betyr at naturlige stoffer har blitt konvertert til mettet fett. Hydrogenerte oljer finnes vanligvis i snacks, bakevarer og margarin.