Digidexo.com

Bivirkninger av FosmaxOsteoporose er et stort helseproblem som rammer over 44 millioner amerikanere. Sykdommen utvikler seg over tid som benvev sammenbrudd skrider ny bendannelse, som fører til benskjørhet som er utsatt for brudd. Hofter, håndledd og ryggrad er mest utsatt. I 1995, Food and Drug Administration godkjent Fosamax, den første i en ny klasse av legemidler som kalles de bisfosfonater, for å hindre tap av beinmasse. Siden den gang har Fosamax blitt brukt av millioner av pasienter for å administrere deres osteoporose.

Mindre bivirkninger

Fosamax er generelt godt tolerert; Men som med alle rusmidler det har noen bivirkninger hos disponerte pasienter. Heldigvis, på grunn av sin selektive affinitet for benvev, de fleste av disse bivirkningene er forholdsvis små. Disse inkluderer hudutslett, øyeproblemer og generalisert smerter av muskler, ledd og / eller bein. Fosamax brukere kan også oppleve gastrointestinale problemer som kvalme, magekramper, diaré, forstoppelse og esophageal irritasjon. Disse problemene kan bli så ubehagelig til en pasient at han slutter å ta medisinen.

Esophageal Irritasjon

Alvorlig irritasjon i spiserøret, røret som forbinder munnen til magen, er en bivirkning av Fosamax. Tegn på dette problemet er smerter eller hevelse i halsen, vondt å svelge og halsbrann. Disse negative effektene er mer sannsynlig ved høyere doser, eller når stoffet er tatt med aspirin. For å minimere mulige esophageal og mageproblemer, bør pasienter ta sin Fosamax først i morgen med et fullt glass vann, minst 30 minutter før du spiser eller drikker noe annet. Pasientene bør også holde seg i oppreist stilling i minst 30 minutter etter å ha tatt Fosamax. Overholdelse av denne rutinen har sterkt redusert disse bivirkningene.

Osteonekrose i kjeven

Den mest alvorlige bivirkningen knyttet Fosamax hittil er osteonekrose i kjeven (osteonekrose i kjeven), eller døde kjeven. Symptomer på denne tilstanden omfatter alvorlig kjevesmerter, løse tenner, tannkjøtt infeksjon, langsom tilheling etter skade eller operasjon som involverer tannkjøttet, og eksponering av bein i munnhulen. Utvikling av osteonekrose i kjeven i Fosamax pasienter er svært sjelden; men det forekommer oftere hos kreftpasienter etter strålebehandling eller cellegift, og i dental pasienter etter kirurgiske prosedyrer.

Tannbehandling og Risiko for osteonekrose i kjeven

Flere studier har knyttet Fosamax med ONJ hos pasienter etter tanntrekking eller annen tannarbeid. Etter en tann er trukket, bein i kjeven gjenoppbygge ved å fylle i hullene og fjerne dødt vev. Fosamax kan forstyrre disse reparasjonsprosesser, noe som resulterer i ONJ. Leger og tannleger helsepersonell må være oppmerksomme på de potensielle farene ved tannarbeid i sine pasienter på Fosamax.

Konklusjon

Byrden av osteoporose på det amerikanske samfunn er enorm, og fortsetter å vokse etter hvert som befolkningen eldes. Fosamax og andre bisfosfonat medisiner har hjulpet millioner av pasienter for å regulere blodsukkeret. Videre, når pasienter og deres helsepersonell er godt informert om stoffet og dens passende doseringsregime, bivirkninger kan minimeres.