Digidexo.com

Typer av nevroendokrine svulster

Typer av nevroendokrine svulster


Nevroendokrine svulster er unormal vekst laget av hormonproduserende celler fra det endokrine systemet. Alle typer nevroendokrine svulster skiller ut store mengder av hormoner i blodet som påvirker hvordan andre organer og celler fungerer. Nevroendokrine celler sirkulere i hele kroppen og bidra til å regulere funksjonene til andre organer, som inkluderer mage-tarmkanalen og lungene.

Feokromocytom

Pheochromocytoma svulster begynne i binyrene. Binyrene er funnet på toppen av nyrene. Disse kjertlene slippe hormonet adrenalin i tider med frykt og stress. Cellene som slipper dette hormonet kalles kromaffinceller, som er hva denne type nevroendokrin svulst er laget av. Det overskytende produksjon av adrenalin årsak hjertefrekvensen og blodtrykket til å stige. Under en bølge, for eksempel når en person er skadet, kan dette bli livstruende.

Thyroid Svulster

Denne typen nevroendokrin svulst er funnet i skjoldbruskkjertelen. Cellene fra innsiden av skjoldbruskkjertelen klumpe seg sammen for å danne en svulst. Svulsten utskiller overflødig thyroid hormon. De fire typer skjoldbruskkjertelkreft er papillær, follikulær, medullær skjoldbruskkjertelen og anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft. Papillær og follikulær kreft vokser sakte og er vanligvis funnet i en flik av skjoldbruskkjertelen. Medullær kreft kan spre seg, men hvis det er fanget tidlig dette kan unngås. Anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft er sjelden og vokser raskt.

Karsinoide svulster

En karsinoid svulst kan bli funnet i magen, tarmer, lunger, bukspyttkjertel, testikler og eggstokker. Mer enn en av denne type neuroendokrin tumor kan forekomme i samme organ. Karsinoide svulster produserer overskudd av hormonlignende stoffer som kalles nevropeptider og aminer. Denne type svulst kan ikke slippe et stort overskudd av disse stoffene og kan gå ubemerket i år.

Holmen celle svulster

Det finnes to typer svulster, ikke-fungerende holmen celle og funksjonelle holmen celle svulster. Ikke-fungerende svulster ikke frigjøre overflødig hormon og ofte gå ubemerket fordi de ikke gi symptomer. Disse typer nevroendokrine svulster er vanligvis funnet under en CT scan for bukplager. Funksjonelle holmen celle svulster slipper og overskudd av ulike hormoner i blodet. Hormonene utskilte er overskuddsmengder av insulin, glukagon og fordøyelsessyrer, som er et hormon som stimulerer en økning i nivåene av blodglukosenivåer.

Thyoma Svulster

Thyoma tumorer funnet i thymus, som er en liten organ under brystbenet og det organ hører til lymfesystemet. Det er ansvarlig for å lage hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner og sykdom. De celler som finnes i thymus er epitel-celler og lymfocytter. En thyoma, eller thymoma, vokser fra de epitele celler i thymus. Lymfocytter kan utvikle seg til kreft som kalles lymfom. Thyoma nevroendokrine svulster er saktevoksende og noen ganger spre seg til lungene.