Digidexo.com

Fremgangsmåte for å rense kontaktlinser

Mange foretrekker kontaktlinser til briller for syns skyld og på grunn av den enkle bruken. Imidlertid bør kontaktene riktig omsorg for å sikre øye helse og sikkerhet. Etter noen få enkle trinn og følge produsentens anvisninger kan føre til rent og trygt kontakt daglig bruk.

Forbereder seg på å rydde

Før du rengjør dine kontaktlinser, sørg for at hendene er rene. Bakterier kan lett samle på hendene, og når du tar ut kontakten, kan bakterier komme inn i øyet. Vask hendene nøye.

Sørg for at linseetui er ren. Mellom hver lagring bør linseetuier stå åpen til helt tørr. I tillegg må du ikke bruke vanlig vann fra springen for å vaske ut linseetuiet etter hver bruk, som bakterier fra vannet kan infisere saken. Hvis det er behov for rengjøring, skyll den med kontakt løsning eller med veldig varmt vann.

Ved å bruke Løsning

Riktig bruk av løsningen vil avhenge av den type linser du eier eller personlige preferanser. Det er saltoppløsninger, som benyttes for skylling og lagring. Det er også rengjøringsmidler, ment kun for desinfisering og ikke for lagring. Multi-purpose løsninger kombinerer skylling, rengjøring, desinfeksjon og oppbevaring av alle sammen.

Ta av kontakten og legg den i håndflaten din. Skyll den grundig med kontakt løsning, inkludert en multi-purpose-løsning og en skylleløsning etterfulgt av en desinfeksjonsvæske. Mens mange merker fremme "no-rub" bruk av deres produkt, er det alltid en god idé å gni kontakten forsiktig for å fjerne eventuelle partikler og proteiner bygget opp på overflaten av kontaktene.

Lagre Objektiver

Hydrogenperoksydoppløsninger bør bare brukes med den medfølgende nøytralisere saken. Plasser kontaktene i saken og la stå i seks timer for å nøytralisere. Ikke bruk kontaktlinser i løpet av denne tiden, så det kan føre til store smerter. Den saken har vanligvis en innebygd nøytralisator; noen tilfeller inkluderer en Neutralizer tablett som skal legges. Multi-purpose og saltløsninger krever lagring for bare et par timer; kan imidlertid linser brukes på nytt når som helst uten reell skade.

Kontakter bør fjernes hver dag og renset; de med utvidet slitasje kontakter bør rense og skylle kontaktene når de blir fjernet.

Til slutt, bør du skifte kontaktlinser i henhold til instruksjonene fra øyelegen. I tillegg må årlige avtaler for å oppdatere din resept og garanterer fortsatt øye helse.