Digidexo.com

Komplisert UTI behandling Informasjon

Svie under vannlating, hyppige turer på do og overskyet, stygg luktende urin karakteriserer symptomene på en urinveisinfeksjon (UVI). De fleste av disse infeksjonene er lett å behandle. Noen komplisert UVI, men krever spesiell omsorg.

Definisjon

Komplisert UVI referere til urinveisinfeksjoner som oppstår på grunn av en unormal urinveiene, kateter bruk eller bakterier som er motstandsdyktige mot behandling. Disse infeksjonene har en tendens til å komme tilbake.

Antibiotika

I påvente av en urin kultur, er bredspektret antibiotika som fluorokinolon ofte brukt til å behandle kompliserte UVI. Når laboratoriet identifiserer bakterier belastning, kan legen forskrive en smalspektret antibiotikum som vil målrette de spesifikke bakterier som har blitt identifisert.

Behandling

Leger behandler kompliserte UVI med en lang antibiotikakur, alt fra syv til 14 dager, avhengig av symptomene. Noen ganger er nødvendig for intravenøs behandling av antibiotika.

Post-behandling

Etter endt antibiotika, kan en lege kjøre et annet urin kultur for å teste for fortsatt tilstedeværelse av bakterier for å være sikker på at infeksjonen er borte. Dersom det oppdages bakterier, kan legen endre medisinering eller utvide nåværende resept.

Betraktninger

Dersom du har tilbakevendende urinveisinfeksjoner, kan det hende du har en urinveis abnormitet som medfødte misdannelser, nyre dysfunksjon eller nyrecyster. Diskutere eventuelle bekymringer du måtte ha om urinveis unormalt med din lege.