Digidexo.com

Tørr hals Cures

Tørr hals Cures


En vedvarende skrapete, tørr hals er elendig. Det kan bli etterfulgt av en sår hals, hvis du blir syk med noe som en forkjølelse eller influensa virus. Men noen ganger er det bare et resultat av svært tørre atmosfæriske forhold, eller fra roping for mye på videregående skole homecoming game. Heldigvis er tørr hals vanligvis ikke farlig, og kan bli løst med noen enkle hjem rettsmidler og sunn fornuft.

Hvorfor du har en tørr hals

Atmosfæriske forhold som ikke er fuktig nok for du er sikker på å produsere en tørr hals. Dette er mest vanlig om vinteren, når du puster alle som tørr inneluft. Halsen vil føles veldig tørr og skrapete, spesielt først i morgen.

Allergi kan forårsake tørr, kløe i halsen hos følsomme individer. Ethvert stoff som kan utløse en allergisk reaksjon, som for eksempel pollen, kjæledyr dander og muggsporer, er også sannsynlig å gi deg en tørr hals.

Folk som utilsiktet puste nesten utelukkende gjennom sin munn blir ofte rammet av kronisk tørr hals. Dette er vanligvis et resultat av tett nese, for eksempel når du har en stygg forkjølelse.

Tro det eller ei, kan musklene i halsen opprettholde en forstuing akkurat som alle andre muskler i kroppen din. Hvis du tilbringer en kveld skriking og roping på en konsert, kan du forstuing hals musklene, noe som resulterer i en tørr hals.

Forurensning er en viktig kilde til tørr hals. De fleste innser at du har utallige luftforurensning flyr alle rundt deg når du er utendørs. Hva mange folk ikke vet er at innendørs forurensning kan være like ille, om ikke verre, når det kommer til en tørr hals.

Røyking tobakk eller andre stoffer er en vanlig årsak til tørr hals, og så bruker snus. Mange mennesker opplever tørre, betent hals følgende forbruket av alkoholholdige drikkevarer eller krydret mat.

Enkle hjem rettsmidler

Drikk mye kalde væsker, nipper dem konstant. Suge på litt is hver sjanse du får. Hold halsen fuktet. Popsicles og frossen frukt barer er stor for dette. Tilsett litt interesse ved å lage dine egne frosne godbiter. Bare hell din favoritt juice eller te i isen skuffer. Fyll cellene bare ca halvveis fulle, men å gjøre mindre biter store popsicles som du enkelt kan suge på.

Suge på lindrende halspastiller eller til og med hardt godteri for å bidra til å smøre halsen ved å stimulere spytt. Mange synes at tyggegummi er nyttig, også.

Varm en kopp vann og oppløse beroligende honning og sitron etter smak i den. Avkjøl til romtemperatur og nippe til den. Noen mennesker liker å gjøre en virkelig forfriskende drikke fra dette ved å legge is.

Løs opp en teskje salt i et glass med veldig varmt vann. La det avkjøles litt, og deretter gurgle. Saltet er veldig beroligende for en tørr, kløe i halsen, og kan brukes så ofte du vil.

Vær hyggelig mot din tørr hals

Bruk en luftfukter, særlig i vintermånedene når du skal bruke en god del av varm, tørr luft for å varme opp boligen din. Soverommet ditt er en veldig god natta plassering for dette.

Unngå stoffer som du vet kan utløse allergi som du har.

Røyker ikke noe. Hold deg unna ting som du vet gjør halsen tørr, som alkohol eller varme krydret mat.

Ikke snakk så mye. Hvil stemme og dine hals musklene og gi dem en sjanse til å komme seg på egenhånd.

Når det er ikke så enkelt

Hvis tørr hals morphs inn i en sår hals i løpet av få dager etter første ubehag, kan det være noe mer uhyggelig ferde. Sjansen er at du får en forkjølelse eller influensa, som selvfølgelig vil gjøre deg ulykkelig, men vil til slutt forlate på egen hånd.

Men hvis du er klekking noe mer alvorlig som strep hals eller betennelse i mandlene, er det et par ting å se opp for. Kontakt legen din hvis du opplever oppkast eller kvalme, hodepine, en tilbakevendende sår hals eller en som ikke får bedre, røde hovne mandler, ømme eller hovne lymfeknuter i halsen, blod i spyttet, heshet eller en hoste som varer lenger enn to uker, pus eller hvite flekker på eller i nærheten av baksiden av halsen, eller utslett. Også være på vakt til en høy feber, over 103 grader C hos barn og voksne, eller mer enn 101 grader C i babyer.