Digidexo.com

Helseeffekter av kjæledyr i hjemmet

Helseeffekter av kjæledyr i hjemmet


Kjæledyr eierskap er på en all-time high, ifølge American Pet Products Association. Ca 71.400.000 husholdninger i USA eller 62% av alle husholdninger har minst ett kjæledyr i henhold til en 2009-2010 undersøkelse av APPA. Og litt rart. Dyr er bra for deg, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Ikke bare kjæledyr tilbyr kameratskap, men også bidra til hjertet ditt på ulike måter. De tillater deg å være mer aktiv og sosial og kan forbedre psykiske problemer som depresjon. Noen studier viser mennesker er naturlig sunnere med kjæledyr og gå til legen sjeldnere enn de som ikke eier kjæledyr.

.

Sunt hjerte

Dyr er bra for hjertet. Bare å eie et kjæledyr reduserer blodtrykket og stressnivå. Å eie et kjæledyr kan redusere kolesterol og triglyseridnivåer i tillegg, noe som gjør deg mindre utsatt for hjertesykdom. En studie publisert i American Journal of Cardiology viste at menn som eide hundene og led av hjerte-og karsykdommer hadde mindre sannsynlighet for å dø av hjerteinfarkt i ett år, i motsetning til sine ikke-hunde eie kolleger.

Ifølge National Institute of Health Technology Assessment Workshop: helsemessige fordeler av kjæledyr, å eie et kjæledyr gir psykiske stabilitet, og dermed beskytter sine eiere av hjertesykdom. Dyr også gi et insentiv til å flytte rundt og være mer aktiv, og dermed gi eieren mer sjanse til å utøve.

Hjelp med depresjon

Husdyr hjelpe avverge følelser av depresjon og ensomhet. De kameratskap kjæledyr gir kan hjelpe mennesker med depresjon, særlig eldre mennesker som er alene eller som lider tap. Anekdotiske bevis tyder på at mennesker som samhandler med kjæledyr i sykehjem har en tendens til å vise mer årvåkenhet og tegn på trivsel. Dyr kan også hjelpe barn danne relasjoner og kan gi positiv oppmerksomhet til et barn som kan være ensom.

Færre legebesøk

En interessant statistikk er at dyreeiere, spesielt eldre hundeeiere, har færre legebesøk enn sine ikke-pet-eie kolleger. Ifølge Journal of The American Geriatric Society, menn og kvinner med en gjennomsnittsalder på 73 år som eide kjæledyr hadde en høyere ADL (dagliglivets aktiviteter) score. De var mindre sannsynlighet for å gå til legen for unødvendige og ikke-alvorlige årsaker, og dermed redusere den totale kostnaden for sine helsetjenester.

Husdyr og allergi

Selv kjæledyr kan utløse allergi på grunn av proteinet i spytt (flass er en mindre vanlig allergi), har dyr blitt vist i minst én studie publisert av Journal of American Medical Association (JAMA) tyder på at det å ha et kjæledyr i hjemmet når et barn er et spedbarn til syv år i stor grad kan redusere sjansen for å bli allergisk mot dyr, og til støv og mold med så mye som 50%.
Personer med allergi er ofte rådet til å ikke eie kjæledyr, men noen ganger arbeider med en allergolog kan forbedre sjansene for å eie et kjæledyr. Velge kjæledyr som du ikke er allergisk mot for eksempel fugler, reptiler og andre pocket kjæledyr kan likevel bidra til å gi noen av fordelene forbundet med kjæledyr eierskap.