Digidexo.com

Kan Rabdomyolyse bli kurert?

Rabdomyolyse er en tilstand der musklene begynner å bryte ned, gitt ut en stor mengde protein i blodet. Dette protein kan bli for mye for nyrene å håndtere, og kan føre til at de svikter. Urin og blodprøver kan brukes til å avgjøre om du har rabdomyolyse; Legen din kan behandle eller kurere tilstanden, avhengig av årsaken.

Symptomer

Symptomer på rabdomyolyse inkluderer muskulære problemer og mørk urin; muskler kan bli svak, stiv, sår, øm eller tretthet raskere enn normalt.

Skader relatert Rabdomyolyse

Den vanligste årsaken til rabdomyolyse er muskel skader, spesielt krasjer skader og overanstrengelse. Denne formen for tilstanden kan kureres ved å reparere skadene til de skadede musklene.

Drug Relaterte Rabdomyolyse

Noen av legemidler foreskrevet for å senke høyt kolesterol kan føre til muskelskader og rabdomyolyse. Ulovlige stoffer som kokain, heroin og amfetamin kan også forårsake tilstanden, som kan alkoholmisbruk.

Arvet Rabdomyolyse

Noen mennesker arve rabdomyolyse og har episoder av den i hele sin levetid, vanligvis etter å øve seg eller lider en virusinfeksjon.

Behandling

Dersom en sak eller oppblussing av rabdomyolyse blir alvorlig nok, kan behandlingen omfatte intravenøs væske for å skylle nyrene.

Forebygging / løsning

Rabdomyolyse kan forebygges i noen mennesker ved å unngå ulovlige rusmidler og alkohol misbruk. Alle kan bidra til å hindre en forekomst av rabdomyolyse, selv de som har arvet tilstanden, ved å trene regelmessig og ikke presser for hardt.