Digidexo.com

Tegn på Too Much Serotonin

Anti-depressiva kan virke som de ikke har farlige bivirkninger, men ta for mange av dem (eller for mye av ett medikament), og du kan være i faresonen for å utvikle serotonergt syndrom --- en tilstand som er ubehagelig og noen ganger dødelig . Det er best å være forsiktig når du starter et nytt legemiddel eller øke en dose, og være på utkikk etter noen av symptomene på serotonergt syndrom som beskrevet nedenfor.

Serotonin

Serotonin er en neurotransmitter --- et kjemikalie som overfører meldinger til forskjellige deler av hjernen. Det er antatt at unormale serotoninnivået kan bidra til depresjon (selv om ingen kan være sikker på, som det er umulig å teste nevrotransmitter nivåer i en levende person --- det ville ødelegge hjernen). Forskere teoretisere at ekstra serotonin kan gjøre opp for naturlig lavt serotonin nivåer eller kompensere for manglende serotoninreseptorer i hjernen. Andre forskere tror at serotonin hjelper regenerere hjerneceller. Uansett mekanisme, mange antidepressive medikamenter påvirke serotonin i et forsøk på å lette depresjon.

Effekter

Serotonin påvirker ikke bare hjernen din. Det kan ha effekter på mange deler av kroppen, inkludert hjertet, muskler og din gut --- visse matvarer kan heve eller senke serotonin. Under normale forhold, ikke kroppen ikke overprodusere serotonin, men innføre visse stoffer i kroppen --- vanligvis anti-depressiva, men også visse kosttilskudd --- kan sette kroppen i serotonin drive.

Symptomer

Serotonergt syndrom sparker vanligvis i snart etter innføring av et stoff inn i kroppen din, som for eksempel et par timer etter å ha tatt en ny eller høyere dose av en anti-depressant. Symptomer som forvirring, rykninger og skjelvende, utvidede pupiller, skjelvinger, gåsehud, hodepine, svette og diaré. Hjertet kan slå svært raskt. I alvorlige tilfeller kan en person med serotonergt syndrom har feber og uregelmessig hjerterytme. Han kan også ha beslag og skli inn i bevisstløshet.

Behandling

Hvis du tror du eller noen nær deg har serotonergt syndrom, ringe legen din. I noen tilfeller kan pasienten bare være i stand til å slutte å ta medisinen og ri av symptomer før serotoninnivået tilbake til det normale, men hvis saken er mer alvorlig, kan hun måtte dra til sykehuset for observasjon eller behandling. I et sykehus, kan leger og sykepleiere administrere medikamenter som stabiliserer blodtrykket og puls, slappe av rykninger i musklene og stoppe kroppens serotonin produksjon. Etter løslatelse fra sykehuset, kan symptomene somle for et par uker som kroppen behandler den siste av de uakseptable medisiner.

Forebygging

Ønsker ikke å oppleve serotonergt syndrom? Sørg for at legen din vet om alle legemidler du tar, spesielt hvis legen din ønsker å kombinere et stoff som øker serotonin produksjonen med et stoff som øker mengden av noradrenalin produksjon. Noradrenalin er en annen stemning regulerende hjernen kjemiske. Denne kombinasjonen av anti-depressiva er særlig sannsynlig å provosere serotonin syndrom.