Digidexo.com

Slik fjerner kirurgisk tape Etter en C-seksjon

Etter en C-seksjonen, vil snittet lukkes og holdes på plass med kirurgisk tape. Dette båndet er ment for bruk på huden og har en sterk klissete lim side. Etter din C-seksjonen, kan du bli fristet til å fjerne kirurgisk tape på egen hånd. Men det er viktig å følge legens ordre tett vedrørende fjerning av egen kirurgisk tape.

Bruksanvisning

•  Ikke prøv å fjerne kirurgisk tape fra C-seksjon snitt mens du fortsatt healing. Det er viktig å la denne tapen på plass til snittet har grodd helt. Legen din bør fortelle deg hvor lenge å forlate kirurgisk tape på plass. Ikke plukk eller skallet på tape før da. Faktisk vil mange leger anbefaler at du ikke aktivt fjerne kirurgisk tape selv. I stedet bør tapen til å falle av på egen hånd, noe som vanligvis skjer innen to uker.

Bløt kirurgisk tape i varmt såpevann en gang eller to ganger daglig for å oppmuntre enkel fjerning. Du kan gjøre dette ved å sitte i et varmt bad eller ta en varm dusj. Såpe og vann vil samhandle med kirurgisk tape, gjør sin limet mindre klissete. Som kirurgisk tape blir mindre klissete, vil det sakte begynne å skrelle vekk fra huden din. Tillate at dette skal skje, og ikke trekke aktivt på stripen.

Klipp av eventuelle hengende stykker. Når kirurgisk stripen begynner å løsne kan du finne deg selv med en lang stripe av kirurgisk tape hengende fra din midsection. Bruk en saks til å nøye kutte denne hengende stykke av.

Trekk forsiktig bort de resterende kirurgisk stripe når flertallet av det har skrellet av på egen hånd. For å gjøre dette enklere, skrelle den kirurgisk tape borte mens soaking i dusjen eller badekaret. Trekk med en langsom, jevn bevegelse. Hvis kirurgisk tape er fortsatt sikkert levd opp til huden i én del, ikke forsøke å fjerne det med en kraftig trekk. Hvis du fjerner tapen for tidlig, kan det skade huden under eller påvirke riktig helbredelse av snittet.

Massasje babyolje inn i kirurgisk tape hvis det fortsatt sitter fast på plass i mer enn fire til seks uker, avhengig av legens ordre. Oljen skal bidra til å gjøre kirurgisk tape mindre klissete. Dersom legen din har gitt deg tillatelse til å fjerne den kirurgisk tape på egen hånd, sakte skrelle tapen bort etter påføring av babyolje. Fortsett å bruke olje som nødvendig til kirurgisk tape er helt fjernet.