Digidexo.com

Medisiner som forårsaker Restless Legs

Restless legs syndrom er klassifisert som en søvnforstyrrelse som fører til ufrivillige handlinger og snikende følelse i øvre og nedre deler av bena. Dette syndromet er mest utbredt blant middelaldrende og eldre voksne, og kan gi en person ukontrollerbar trang til å bevege beina. Restless legs syndrom kan være arvelig eller forårsaket av mangler i kroppen. Jernmangel er antatt å spille en rolle i dem som er berørt med rastløse ben syndrom. En annen teori mener et lavt nivå av dopamin i hjernen produserer rastløs leg syndrom. Visse medisiner som anti-kvalme, anti-beslag og anti-psykotiske medisiner kan også være ansvarlig for symptomer på rastløse ben syndrom.

Kvalmestillende medikamenter

Anti-kvalme medisiner lindre følelser av kvalmen. Noen anti-kvalme medisiner som proklorperazin, metaclopramide og Compazine kan forårsake bivirkninger av krypende bevegelser i bena. Disse bevegelser kan bli alvorlig nok til å forstyrre søvn og føre til søvnløshet og tap av konsentrasjonen på grunn av mangel på søvn.

Anti-anfall medisiner

Anti-anfall medisiner, eller anti-convulsants, er mest brukt til å behandle tilstander som forårsaker kramper, for eksempel epilepsi. Bivirkninger av anti-anfall medisiner som fenytoin eller droperidol har også blitt rapportert av brukere å forårsake rastløse bein.

Anti-Psykotiske medisiner

Anti-psykotiske medisiner, for eksempel haloperidol eller fenotiazin, brukes vanligvis til å behandle psykiske sykdommer. Disse nevroleptika brukes til behandling av schizofreni, bipolar lidelse og psykoser. Anti-psykotiske medisiner har mange bivirkninger, en av dem er ukontrollerbare bevegelser og følelser i bena.

Antidepressive medisiner

Anti-depressiva, som Elavil, også oppmerksom på rastløse ben syndrom som en bivirkning. Antidepressiva brukes vanligvis til å behandle mange typer humør og angstlidelser.

Andre medvirkende Medisiner

Andre medisiner kan også ha bivirkninger som produserer symptomer på rastløse ben syndrom. Noen over-the-counter kulde og allergi medisiner liste muskelkramper og rykninger. H2 histamin blokkere som Zantac og Tagamet også har lignende bivirkninger. Smertestillende medikamenter som inneholder smertestillende kan også forårsake symptomer på rastløse ben syndrom.