Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Anterior Glenohumeral subluksasjon

Betegnelsen "Glenoid" refererer til en stikkontakt, og "ledd" betyr å ha å gjøre med overarmsbenet, så "glenohumeral" refererer til skulderen. A "luxation" er en forvridning, så en subluksasjon er en ufullstendig forvridning der felles flater fremdeles ta kontakt, selv om deres forhold er endret. En "anterior glenohumeral subluxation" er en fremtids delvise forvridning av skulderen. Her er hvordan å diagnostisere en anterior glenohumeral subluxation.

Bruksanvisning

Skaff pasientens sykehistorie. En anterior glenohumeral subluxation er nesten alltid en sports-relaterte skader som følge av en sprek eller gjentatt overhead bevegelse av armene. Det er spesielt vanlig i baseball mugger, spydkast kastere, svømmere og tennisspillere.

Undersøk den berørte skulderen. Den vanligste utbruddet er skuldersmerter når du prøver å rotere skulderen. Pasienten vanligvis opplever en skarp smerte og kan også miste kontrollen over armen i en episode av smerte indusert pareser. Skulderen kan likevel bli sår på tidspunktet for presentasjon.

Ta røntgen som første avbildningsteknikk. Det er billig, lett tilgjengelig og ofte unngår behovet for ytterligere avbildning.

Se røntgenbildene for å fastslå omfanget av subluksasjon. Røntgenbilder kan også brukes for å eliminere andre kilder til skuldersmerter for eksempel en Hill-Sachs lesjon, frakturer og degenerative endringer i skjøten.

Utfør Magnetic Resonance artrografi som bilde metoden for valg for å evaluere labrum. Denne prosedyren er invasiv, imidlertid, og normalt gjøres kun når kirurgi blir vurdert.