Digidexo.com

Hvordan bruke en birthing ball under fødsel

Hvordan bruke en birthing ball under fødsel


Birthing ballene er store baller som brukes for å trøste kvinner under fødsel ved å hjelpe dem å oppnå forskjellige positurer som ellers ikke ville være mulig eller praktisk. De er vanligvis brukes når kvinner velger å føde naturlig og uten medisiner for å hjelpe lindre ubehag uteruskontraksjonene og videre i arbeids raskere. Ifølge nettstedet Dr. Spock, kan birthing baller også bidra til å skifte ufødte spedbarn i riktig birthing posisjon når de er feiljustert og ikke i tilstrekkelig grad fremmarsj ned gjennom fødselskanalen.

Bruksanvisning

•  Sitt på ballen med bare føttene godt plantet på gulvet og bena spredt fra hverandre komfortabelt. Å ha en støtteperson hold deg bakfra og massere ryggen gir ofte stor lettelse, samtidig som du opprettholde stabilitet din.

Rock rundt forsiktig eller sprette opp og ned fra sittende stilling. Det er spesielt nyttig under sammentrekninger som det tar presset av ryggen din og bruker tyngdekraften til å gå videre i arbeids raskere.

Plasser ballen ved siden av sengen og len overkroppen på sengen mens resterende sitter på ballen. Dette tar vekten av og gjør sammentrekninger mindre smertefull.

Knel på gulvet samtidig som den støtter overkroppen over ballen. Vipp bekkenet i forover og bakover bevegelser mens du lener deg på ballen. Denne posisjonen bidrar til riktig justere fosteret når den er snudd rundt.

Øv på forskjellige positurer og deretter eksperimentere med variasjoner som lindrer ubehag for de spesifikke sammentrekninger du opplever.

Tips og advarsler

  • Velg passende ball for din høyde. De fleste kvinner vil kreve en ball som måler 65 cm i oppblåst tilstand. Kvinner over seks fot høye trenger en ball som måler 75 cm, mens kvinner under 5 ft 3 in vil være best tjent ved å bruke en 55 cm ball.
  • Studer fødselsposisjoner før fødsel begynner og praktisere dem. Når arbeidskraft begynner, vil du ha en vanskeligere tid med fokus på nye oppgaver hvis du ikke allerede har gjort deg kjent med dem på forhånd.
  • Diskuter din fødsel plan med lege eller jordmor for å være sikker på at det er trygt og riktig for din individuelle situasjon.