Digidexo.com

Neseblødning Fakta

En neseblødning er en vanlig tilstand der blodet siver fra en eller begge neseborene. En neseblødning er vanligvis mer av et irritasjonsmoment enn en medisinsk bekymring; blødning vanligvis kommer fra septum, skillestruktur mellom neseborene, som er utsatt for irritasjon og blødning. Hyppig neseblod, eller en neseblødning som ikke vil stoppe etter riktig behandling har blitt administrert kan kreve en lege besøk.

Årsaker

Neseblødninger kan være forårsaket av et bredt spekter av fysiske forhold. Kanskje den vanligste årsaken til neseblod er irritasjon eller traume til nese eller nesegangene. Et slag mot nesen, for eksempel fra en dask eller punch, er svært sannsynlig føre til en neseblødning. Gjentatt bruk av vev er også sannsynlig å gjøre nesen tørr og rå resulterer i neseblødninger. En oppbygging av trykk og blod i hodet kan også forårsake neseblod, for eksempel ved å holde de pusten mens anstreng eller nyser kraftig.

Hjem Behandling

Hvis du opplever en neseblødning, er den første tingen å gjøre forbli rolig. Innse at neseblod er overmåte vanlig og nesten aldri resultere i alvorlig skade. Deretter finner en vev eller tårnet for å absorbere blodet, og deretter sitte oppreist i en stol. Gjenværende oppreist er viktig fordi den holder hodet over nivået eller ditt hjerte slik at mindre blod vil flyte inn i nesen. Som du sitter, klem neseborene sammen med vevet som dekker dem og puste gjennom nesen. Lene hodet forover og bruke is til nesen området kan også hjelpe. De fleste neseblod vil stoppe etter fem minutter eller mindre.

Besøker Doctor

Når du går videre med behandlingen av en neseblødning, bør du sjekke for å se om nesen er fortsatt blødning noen få minutter. Dersom neseblødning varer i 20 minutter og har ikke stoppet bør du søke legehjelp. Dersom neseblødning er et resultat av et alvorlig slag mot hodet eller ansikt bør du søke legehjelp, siden en hjernerystelse eller andre skader kan være til stede. Tilsvarende kan et kraftig slag mot nesen resultere i en brukket nese som bør føre en lege besøk.

Regelmessighet

Enkelte mennesker har en tendens til å være mer utsatt for neseblod enn andre, og noen kan oppleve hyppige eller kroniske neseblod. Hyppige neseblødninger kan være resultatet av et problem blodkar; et besøk til legen hvor fartøyet er cauterized (brent av en elektrisk strøm) kan ofte lindre problemet. De med allergi og hyppige forkjølelser er spesielt sannsynlig å ha neseblod.

Betraktninger

Det finnes en rekke faktorer bortsett fra direkte årsaker som kan påvirke sannsynligheten for neseblødninger. Vanligvis et tørt, kaldere klima vil resultere i flere neseblødning, ettersom huden inne i nesen vil være mer utsatt for rå og irritasjon. Høyere blodtrykk og tynnere blod, (som kan resultere fra å ta Aspirin) resultat i flere neseblod. Neseblod hos barn forekommer vanligvis på grunn av nesen plukking.