Digidexo.com

Kryogeniske Prostate Cancer Treatment

Kryogeniske Prostate Cancer Treatment


Prostatakreft er den vanligste ikke-hudkreft hos mannlige pasienter, og rammer en av seks amerikanske menn. For noen tilbyr cryogenics en minimal invasiv løsning til deres prostatakreft. Denne behandlingen innebærer å fryse prostatakjertel, ødelegge kjertelen i seg selv, så vel som kreft den inneholder. Som med alle prostata kreft behandlinger, har kryoterapi sine egne unike fordeler og risiko, slik at pasienter bør lære alt de kan om dette prostatakreft behandling alternativ.

Målet med behandlingen

Målet for kryogen prostatakreft behandling er å fullstendig ødelegge eller ablate, prostata ved å fryse vevet fra innsiden. Under prosedyren, vil legen sette små nåler inn i prostatakjertelen gjennom huden. Nål plassering bestemmes basert på ultralydbilder av kjertelen. Argon gass, noe som er ekstremt kaldt, blir tilført i kjertelen gjennom nålene. Når vevet har nådd den ønskede temperatur (-40 grader Fahrenheit), blir den oppvarmet ved hjelp av helium. Denne prosessen gjentas to ganger for å sikre at alle cellene i vevet blir ødelagt. Det omkringliggende vevet holdes varm med en varmende kateter.

Historie

Ideen om kryogen behandling for prostatakreft ble introdusert i 1960 da den første flytende nitrogen cryoprobe ble utviklet. Disse tidlige prosedyrer ble utført gjennom urinrøret eller en flerårig snitt. Disse behandlingene forårsaket mye bivirkninger, og ideen ble forlatt. I 1974 ble ideen om infusjonen kjertelen med frysing gass gjennom transperineal nåler innført, men mangel på god bildeteknologi har bidratt til en høy risiko for komplikasjoner. Når ultralydavbildning og argongass ble innført i cryoablation teknikken på 1990-tallet, den fikk ny interesse for den medisinske verden.

Slik fungerer det

Denne fremgangsmåten fungerer fordi infusjon av argon gass forårsaker små isen baller å danne inni hver celle i kjertelen. Disse isen baller ødelegge vev på cellenivå. Når vevet er tint, døde celler er alt som gjenstår. Både friske kjertelceller og kreftceller blir ødelagt. Fordi prosedyren ødelegger alle cellene i prostatakjertelen, samt noen omkringliggende vev, det fungerer godt for lokaliserte kreft eller kreft som bare nådde kanten av kjertelen.

Fordeler

Fordi kryoterapi for prostatakreft er en minimal invasiv prosedyre, krever det ikke en lang sykehusopphold. Noen leger vil holde sine pasienter over natten for observasjon, men dette er ikke nødvendig. Siden behandlingen krever ingen innsnitt, cryosurgery fører til mindre smerte enn andre prosedyrer, og mange pasienter går bare timer etter behandling. Det fører til minimalt blodtap, hvis noen i det hele tatt, og er repeterbar hvis nødvendig. Den kan også brukes som et bergings behandling hvis andre prostata kreft behandlinger, som stråling, har mislyktes.

Risiko

Mens cryogenics som en prostata kreft behandling alternativet synes å være effektiv, er det et relativt nytt behandlingsalternativ uten langsiktige overlevelse rente data, i henhold til Prostate Cancer Treatment Guide. The Prostate Cancer Centre sier at kryoterapi har en høyere risiko for impotens enn andre populære behandlinger, fordi nervene som forårsaker en ereksjon er vanligvis frosset i prosessen. Dette er noen ganger av impotens midlertidig eller kan bli behandlet med behandlingene erektil dysfunksjon. Inkontinens er også en viss risiko, men dette er senket ved oppvarming kateter som brukes under fremgangsmåten.