Digidexo.com

Rehab øvelser for Knees

Når du gjør rehab øvelser for knærne, vil intensiteten av øvelsene vanligvis avhenge av området ditt rehabilitering er fokusert på. For eksempel oppgaver som fokuserer på stretching bør være litt ubehagelig, men ikke smertefull. Rehab øvelser som er gjort for å bygge opp styrke bør utføres med en motstand som er lett nok for deg å være i stand til å gjøre flere repetisjoner.

Tøyningsøvelser

Tøyningsøvelser gjort som en del av kneet rehab vil typisk fokusere på quadriceps, samt hamstring muskler. Disse musklene surround kneet og er blant de mer vanlige skadde områdene rundt knærne.

Strekke hamstring muskler ved å ligge på ryggen på gulvet. Plassere uskadd kneet slik at det er bøyd og foten er flatt på gulvet. Trekk på baksiden av låret av beinet som har det skadde kneet. Hold denne strekningen i ca 20 sekunder. Gjenta strekningen to eller tre ganger.

Hamstring kan også strekkes ved å ligge på gulvet og bøye den uskadde kneet slik at foten er flatt på gulvet. Flytt baken i nærheten av en vegg og plassere skadede benet høyt på veggen. Strekningen trenger ikke å være i en 90-graders vinkel; imidlertid. beinet bør være så rett som mulig, med et lite ubehag. Hvis det er intens smerte, har du strukket benet for mye; bevege beinet lavere på veggen.

Strekk quadriceps ved å stå med ansiktet mot veggen og trykke hånden på den veggen. Med den andre hånden, nå bak deg, bøy kneet og ta foten din. Løft opp på foten til den når området like under baken.

Styrking Øvelser

Når du prøver å bygge opp styrke i et kne etter en operasjon eller skade, er det viktig å begynne langsomt. Prøver å gjøre for mye for fort kan gjøre skaden verre.

Stå på en fot bak en stol og bruke begge hender for å hente sin tilbake. Med føttene skulder bredde hverandre, sakte ned ca 1/4 av veien til gulvet og forsiktig løfte opp igjen. Gjør denne øvelsen 10 til 20 ganger så lenge ingen smerte er filt.

En annen effektiv øvelse som kan hjelpe deg å rehabilitere kneet er en enkel stepping trening. Plassere en liten spring krakk på gulvet foran føttene og gå opp på krakken med beinet som har skadet kneet. Bruk av kraften fra den skadde kneet å presse og bringe det andre benet på krakken i tillegg. Gjenta øvelsen 10 til 20 ganger eller mindre hvis det er smerte.

Denne øvelsen kan endres ved å plassere krakk til siden av den skadde beinet og deretter tråkke på krakk med den skadde kneet.