Digidexo.com

Slik fjerner en Needle Fra Luer Lock sprøyte

Slik fjerner en Needle Fra Luer Lock sprøyte


Siden fremveksten av hiv og aids i 1980, som regulerer etater inkludert Centers for Disease Control (CDC) og Occupational Health and Safety Administration (OSHA) har gjort alt for å stoppe mer enn 600.000 utilsiktede needlesticks hvert år av helsepersonell. Alle fasiliteter som bruker nåler ha hensiktsmessige Sharps beholdere for trygg avhending av brukte nåler, sprøyter og blodtegne forsyninger, for å redusere risikoen for needlesticks. Recapping av brukte sprøyter er sterkt motet, men i virkeligheten, det er tider da medisinsk personell kan finne behovet for å gjenerobre og fjerne en nål fra en sprøyte.

Bruksanvisning

Slik fjerner en Needle Fra Luer Lock sprøyte

•  Legg nålehetten på sengen eller bordet med hånden som ikke holder sprøyten. Vær nøye med å holde nålen vekk fra noen, inkludert deg selv.

Før nålen inn i cap, med bare én hånd. Ikke bruk den andre hånden for å få hjelp.

Løft av lokket med sprøyten, så den avkortet nålen peker rett opp. Ta forsiktig tak i hetten nær nålenav, skyve hetten mot sprøyten. Vri hetten og nål kombinasjon mot klokken for å fjerne dem.

Vri avkortet nål mot klokken, fatte det lav nær navet, for å løsne det fra sprøyten. Kast kanylen umiddelbart ved å plassere den i en beholder for skarpe gjenstander.

Fjerne en Luer Lock Needle med en Safety Cover

Skyv finger-pad område av sikkerhetsdekselet med tommelen til du hører et "klikk" som indikerer sikkerhetsdekselet har engasjert.

Vri sikkerhets avkortet nål mot klokken, holder det nær navet, for å fjerne den avkortet nål.

Kast den avkortet nål inn i en beholder for skarpe gjenstander.

Tips og advarsler

  • Alltid bruke engangshansker før du håndterer sprøyter.
  • I sjeldne tilfelle en nål vil ikke vri ut av sprøyten, bruke et par av Kelly pinsett til å forstå og vri av avkortet nål nær navet.
  • Utvise ekstrem forsiktighet ved håndtering av nåler som inneholder kroppsvæsker.
  • Grip aldri inn i en beholder for skarpe gjenstander. Aldri presse en nål eller sprøyte ned i en full beholder for skarpe gjenstander. Hvis beholderen for spisse gjenstander er full, få tak i en ny beholder.