Digidexo.com

Hva er farene ved å bruke Lindane?

Hva er farene ved å bruke Lindane?


Lindan kan virke som et mirakel narkotika når det gjelder å bli kvitt på hode eller kjønnshår lus og skabb, som er små midd som hule under huden. Men dette potent medikament, som selges i form av en lotion av sjampo, har også sine farer. Folk som bruker lindan i noen form bør strengt følge instruksjonene. Andre som er en større risiko for uheldige bivirkninger av lindan bør møtes med sin lege før du selv vurderer å prøve det.

Alvorlige bivirkninger

Beslag og død kan følge av feil bruk eller en allergisk reaksjon på lindan. Siden stoffet fungerer ved å angripe nervesystemet av parasitter, det har også potensial til å forårsake stor skade på menneskekroppen. Andre alvorlige reaksjoner kan omfatte å ha problemer med å puste, en stram følelse i brystet, oppkast, og blir svimmel eller døsig. Et hovent ansikt, lepper, munn eller tunge er et annet alternativ. Oppsøke lege umiddelbart hvis det oppstår alvorlige reaksjoner.

Mildere bivirkninger

Noen mildere bivirkninger av lindan kan omfatte en rekke hudsykdommer. Den vanligste inkluderer utslett, rødhet og brennende eller stikkende følelse. Elveblest er en annen mulighet, som er eksem, håravfall og en kontinuerlig følelse av kløe. Også disse skal fortjene en tur til legen.

Ukjente bivirkninger

Kvinner som ammer, er gravid eller kan bli gravid mens du bruker lindan bør definitivt snakke med sin lege før du bruker stoffet. Det er ukjent om lindan vil påvirke det ufødte barnet, men det er kjent at det går over i morsmelk.

Risky Brukere

De som er spesielt utsatt for uheldige bivirkninger inkluderer de svært unge, folkens 65 eller eldre, og noen som veier i henhold til 110 pounds. Andre som også bør søke lege råd før du prøver stoffet inkludere mennesker med epilepsi, HIV eller AIDS, de som har hatt en dårlig reaksjon på lindan i det siste, eller alle som har brukt lindan i de siste månedene. Alle med en historie med anfall, enten fra en skade, tung drikking eller leverskade, bør også søke lege råd før du bruker lindan.

Riktig bruk

Lindan er en aktuell medisin, betyr det er viktig å bare brukes eksternt. Det bør også brukes med måte, ifølge retninger eller legens ordre, og spesielt på de områdene der det er nødvendig. Det bør aldri brukes i ansiktet og alle som tilfeldigvis får det inn i hans nese, øyne eller munn bør skylle den ut med kaldt vann umiddelbart. Ved svelging, komme til lege. Lindan kan også være farlig hvis det brukes som et forebyggende tiltak for folk som ikke er berørt av lus eller skabb.