Digidexo.com

Hvordan diagnostisere plexus brachialis Skader

Hvordan diagnostisere plexus brachialis Skader


Den nerve funksjon av skulderen, armen og hånden er kontrollert av plexus brachialis. Enhver skade på dette nettverket av nerver kan føre til ubehagelige symptomer og forstyrre armen fungerer. Plexus brachialis skader kan skje ved fødselen når babyens skuldre blir påvirket under fødselen. De fleste skadene skyldes nerveskader, men de kan være alvorlige når nerve er revet fra ryggraden.

Bruksanvisning

•  Finn ut om pasienten var i en motorsykkel eller motorkjøretøy ulykke nylig. Det tar en ganske traumatisk effekt å forårsake plexus brachialis skader. Få en fullstendig beskrivelse av hendelsen, spesielt hvis pasienten gikk til legevakten.

Undersøk nakke og skuldre i stor utstrekning. Pasienten kan føle smerte i disse områdene. Mens mange forhold forårsake smerte, kan plutselig innsett sammen med andre symptomer som omtales nedenfor signalisere at du trenger å foreta ytterligere diagnostisk testing.

Gjennomføre en detaljert nevrologisk undersøkelse. Nummenhet av skulderen, armen eller hånden er et tegn på plexus brachialis skade i sammenheng med traumer. Gå så dypt som mulig når følelsen nervene i disse områdene for å være sikker på hva pasienten føler.

Sjekk for svakhet eller en tung følelse av armen med en motor eksamen. Har pasienten flytte sin skulder, arm og håndledd i alle retninger.

Bestill røntgen av brystet, skulder og rygg. Se etter uregelmessigheter i thorax ryggraden og skulderområder. Anterior / posterior og lateral utsikten er mest nyttig for å vurdere plexus brachialis skader.

Få en CT scan av halsen og brystet. Disse kan vise cervical, scapula og overarm frakturer samt fartøy skader like under kragebenet.

Foreslå en MR-undersøkelse. Mens det er behov for mer forskning om nytten i plexus brachialis skader, det er den eneste testen som kan visualisere enkelte deler av denne nervenettverk.

Hint

  • Den stilling av armen under en pleksusskade bestemmer graden av alvorlighet.