Digidexo.com

Diett for å kontrollere diabetes

Diett for å kontrollere diabetes


Hvis du har diabetes, er en av de vanskeligste tingene å gjøre for å finne en konsistent måte å nyte deg selv mens du spiser. Kontrollere din tilstand med ernæring og ha mat som smaker godt er vanskelig, men ikke umulig. Middelhavsdietten har nylig vært spioneringen som en sunn og velsmakende måte å kontrollere din diabetes. Her er noen måter å innlemme denne planen inn i din daglige rutine.

Ting å spise

Det første trinnet i å prøve ut Middelhavet diett er å få hendene på noe av maten du skal spise. Dietten er fylt med næringsrike frukt, grønnsaker, bønner, nøtter og frø. Alle disse elementene har en lav glykemisk indeks og som et resultat vil ikke føre til en topp i blodsukkeret. Du kan også bruke noen poteter, brød og korn, selv om du kanskje ønsker å bruke dem med måte siden de vil bidra til et midlertidig høyt blodsukker. Du skal spise mye sunt fett (enumettet fett) fra kilder som fet fisk og olivenolje. Disse fettsyrene har vært kjent for å ha mange helsefordeler, inkludert en økning i gode nivåer av kolesterol (HDL). Du kan også ha ett eller to glass vin om dagen. Vinen er rik på flavonoider fenolene, som er antioksidanter som også kan forbedre kolesterolet og forebygge blodpropp i blodet. Du kan også ha moderate mengder av magre meieriprodukter.

Hva skal unngås

Nå som du har mye av den nødvendige mat for Middelhavet diett, er det på tide å kvitte seg med mat som ikke er inkludert. Rødt kjøtt er svært sjelden fortært på Middelhavet diett, og du bør prøve å holde så lite av det rundt som mulig. Mettet fett som finnes i rødt kjøtt og hel-melkebaserte melkeprodukter er praktisk talt forbudt med middelhavsdiett, så det er en god idé å fjerne det fra huset ditt helt. Hvis du er en stor egg bruker, går den tilbake til mindre enn fire per uke for å hjelpe deg å kutte ned på kolesterol. Sukkerholdige og salte snacks kan fjernes fra spiskammeret også. De er ikke nyttig i forsøk på å kontrollere diabetes og de er ikke forbrukes i Middelhavsdietten. Når du har fjernet disse matvarene, vil du være i god posisjon til å kontrollere din diabetes med denne nye spising plan.

Eksempel Oppskrift

Her er en god oppskrift for å komme i gang. Du trenger 1 pund av Great Northern Beans, seks kopper kaldt vann, 1 ½ ss av fersk hakket salvie, 1 stor hakket hvitløk fedd, og ½ kopp extra virgin olivenolje. Bløtlegg bønnene over natten og tømme dem i morgen. Tilsett 6 kopper vann, ¼ kopp olje, hvitløk og salvie og bringe blandingen til en byll. Reduser varmen til middels lav, dekke det, og delvis putre det for rundt 45 minutter. Krydre blandingen vil salt, pepper, og mer olje for å smake og nyte. Denne oppskriften kombinerer de sunne egenskapene til bønner, olivenolje og friske urter for å gi deg en god lunsj eller lett middag for Middelhavet diett plan.