Digidexo.com

Herniated Disc Med Leg Pain

Flertallet av pasientene som har en herniated plate i lumbalcolumna lider av smerter. Når en pasient har en skive plate, blir den polstring som sitter i midten av ryggvirvlene beveges fra sin vanlige stilling. En herniated plate ville ikke være et problem hvis det ikke plassere spinal nervene så nær kanten av spinal plater.

Årsaker

Som herniated platen beveger seg ut av sted, nervene bli anstrengt og forårsake smerter i bena. En prolaps kan forekomme etter en ulykke eller fall, eller kan skje i løpet av et tidsrom på grunn av gjentatt belastning av ryggraden.

Symptomer

Som ryggmargen og nervene blir komprimert, har de ikke fungere skikkelig. Dette betyr at de typiske signaler som er sendt fra den komprimerte nervene ikke blir sendt i det hele tatt. Vanlige symptomer på en herniated plate i korsryggen involverer elektrisk støt smerter i ett eller begge ben, nummenhet og prikking i beinet, og svakhet i beinmuskulaturen. En prolaps i korsryggen kan også innebære problemer i foten på grunn av nerve impingement.

Diagnose

En lege vil gjennomføre en medisinsk eksamen for å finne ut om du har en herniated plate. Imidlertid vil en fysisk eksamen som regel ikke være nok til å få behandling. En MR vil mest sannsynlig være foreskrevet for å bestemme plasseringen av herniated plate og se om det er noe problem med ryggmargen. Det er viktig for en lege å gjennomgå MR resultatene for å finne ut om det er en underliggende årsak, for eksempel rygg degenerasjon som kan utgjøre en risiko for flere plater for å bli herniated.

Behandling

Behandling av en skiveprolaps vil i stor grad avhenge av pasientens alder, graden av aktivitet og symptomer. Fysioterapi kan inkluderes i behandlingen for å hjelpe en pasient å styrke korsryggen, samt forbedre hvordan han beveger seg, heiser og engasjerer seg i annen aktivitet. Fysioterapi kan bidra til å redusere belastningen på ryggraden og redusere smerter. En lege kan også foreskrive en anti-inflammatorisk resept for å bidra til å redusere betennelse rundt nervene, og dermed redusere smerter i rygg og ben. I noen tilfeller vil en lege injisere en epidural steroid i nervene rundt ryggraden for å lindre smerter i rygg og ben.

Avanserte løsninger

Kirurgiske veier kan ha for å bli tatt når en herniated plate med smerter ikke blir bedre gjennom regelmessige behandlingstilbud. Hvis en pasient har et alvorlig tilfelle av svakhet i benet, kan fusjon eller annen ryggraden kirurgi vurderes. Plasseringen av brokkskiven vil bestemme den type kirurgisk teknikk som vil være nødvendig.