Digidexo.com

Slik starter en Fibromyalgi Support Group

Slik starter en Fibromyalgi Support Group


Ifølge National Fibromyalgi Association, er fibromyaglia en vanlig og kompleks kronisk smertelidelse med fysiske, psykiske og sosiale implikasjoner. Fibromyalgi symptomer inkluderer kroniske smerter, søvnforstyrrelser og tretthet. De med alvorlige symptomer ofte har problemer med daglige aktiviteter. Fibromyalgi Network oppfordrer lokale støttegrupper, som sier at medlemmene kan dele oppmuntring, forståelse, vennlig råd, og utdanning. Gir en gruppe betyr pasienter kan dele felles problemer uten å bli misforstått. De vil vite at de ikke er alene.

Bruksanvisning

Finn et sted og tid til å møte. Mange samfunnshus, sykehus, eldresentre, skoler eller kirker har rom tilgjengelig for gratis. Du må spørre om anlegget (mot, regler for bruk etc.) og bestemme dagen i måneden, og tidsrammen du vil være behov. Tillate vekst i medlemstallet. Planlegg på forhånd!

publisere din gruppe. Lokalaviser kan tilby gratis oppføringer for samfunnet hendelser. The Arthritis Foundation kan også være villig til å markedsføre gruppen. Spør om bestemmelser, eller samle innspill fra dem. Din revmatologi eller lege kontor gir et annet sted for å fremme gruppeaktiviteter.

Velg tilretteleggere.
På grunn av naturen av denne sykdommen, har tenkt å ha backup ledere tilgjengelig. Vær forberedt på å rotere lederskap hvis nødvendig. Medlemmene bør rekrutteres for å bistå tilretteleggere med oppgaver, inkludert å sette rom opp, opprydding og dirigere folk til møtet. Møte og hilsen nye medlemmer gir et personlig preg.

Sett opp regler og emner. Medlemmer kan stemme på og foreslå et sett med regler. Vær forberedt på folk fra alle samfunnslag. Det er også viktig å si at ingen lege vil bli delt ut fra gruppen. Temaer kan bli presentert av gjesteforelesere. Mange høyttalere vil være villig til å gi gratis tjenester, men igjen sørge for at ingen lege er gitt ut, og ingenting blir solgt. Ikke bryter reglene for anlegget. I fravær av en bestemt presentasjon, kan åpne diskusjoner eller spontane temaer bli presentert.

Finn materialer. Gratis brosjyrer kan ofte oppnås. Sjekk med fibromyalgi og leddgikt organisasjoner for startere. Medlemmer kan også gjerne starte en bok bibliotek, eller for å dele magasiner. Et enkelt system for sporing kan hjelpe deg å sjekke materialer inn og ut av gruppen. Vær forberedt på muligheten for at ting kan forsvinne men og materialer kan ikke bli returnert. Gjesteforelesere er en god kilde til informasjon. Be dem om å ta med brosjyrer.

Tips og advarsler

  • Hold et medlemskap roster.
  • Oppfordrer medlemmene til å danne vennskap.
  • Kvitter nye medlemmer.
  • Utnytte navn koder.
  • Hold møter betimelig.
  • Godta medlemmer med lignende forhold (Chronic Fatigue Syndrome).
  • Fibromyalgipasienter ofte forholde seg til ekstreme smerter og kompliserte medisinske problemer.
  • Vær forberedt på å lede medlemmer til medisinske fagfolk for øyeblikkelig hjelp.
  • Minn medlemmer at det som fungerer for en, ikke kan fungere for noen andre.