Digidexo.com

Hva er årsakene til Mørk Krakk?

Mørk avføring er forårsaket av øvre mage-tarmkanalen blødning. Vanligvis får vi bekymret når vi ser blod eller rød-farget avføring, men mørk, tjæreaktig avføring kan tyde på at noe er galt, og er så mye av en bekymring som rødt, selvsagt blodig avføring.

Pay Attention

Tjæreaktig, er svart avføring kalles melena, og det er ofte foul smelling. Når avføringen er svart, kan det ikke registrere med deg, som blodig, rød krakk ville, er det noe som skjer. Når blod i avføringen er minimal eller presenterer som svart, tjæreaktig avføring, kan blodet bli oppdaget bare av en fekal okkult blod test, noe som er grunnen til at du bør ha dette gjort på den årlige legebesøk.

Identifikasjon

Når avføringen er svart, betyr det at blødningen ikke har skjedd i rektum, tykktarmen eller anus, som er deler av nedre mage-tarmkanalen. Det er også betyr at det ikke er hemorrhoidal blødning, som vanligvis er ganske rødt og frisk. Det er også ganske mye eliminerer diverticulosis, som skjer når poser utvikle seg i tykktarmen, og som resulterer i rødt blod i avføringen.

Effekter

Blodig avføring som kommer i øvre mage-tarmkanalen blir svart fordi det er i systemet i lengre tid, og det er utsatt for juice som er produsert av fordøyelsessystemet. Hvis du er blødning i magen, spiserør eller tynntarm, tar det en stund for blodet å gå ut, og når den gjør det, viser det avføringen svart. Blødning i øvre mage-tarmkanalen kan være forårsaket av betennelse som kan være et resultat av å ta medisiner som naproxen, ibuprofen eller acetylsalisylsyre. Magesår kan også forårsake blødninger, og avføringen er svart som resultat.

Mulige Influences

Hvis du har drukket rødvin eller har spist sort lakris, kan dette forårsake svart avføring, ifølge Ourgardengang.com. Jern piller, Pepto-Bismol og paprika fylt matvarer kan også føre tjæreaktig bæsj. Men hvis avføringen din er svart og du ikke har konsumert noen av de ovennevnte, må du rådføre deg med legen din.

Ideal

Den ideelle avføring består av en myk avføring som flyter på toppen av vannet i toalettet. Den er brun, ikke rød eller svart. Bløt avføring bevege seg gjennom systemet raskere enn de som er hardt, noe som bidrar til å hindre forstoppelse og hemoroider og setter deg på en lavere risiko for å få divertikulitt, som er, i hovedsak, brokk av den lille tykktarmen. Å spise tilstrekkelige mengder fiber resultat i bløt avføring eller "floaters", ifølge Ourgardengang.com.