Digidexo.com

Hva er behandlingen for en klemt nerve i ryggen med Leg Pain?

En klemt nerve i ryggen kan føre til ryggsmerter og smerter som stråler nedover beinet. Mange mennesker som lider av denne tilstanden ofte finne lindring med ikke-kirurgiske metoder. Men for noen mennesker, kan smerten forbundet med en klemt nerve være alvorlig og livet endring.

Identifikasjon

En klemt nerve kan føre til kompresjon av nerverøtter, noe som kan resultere i en tilstand som kalles isjias. Symptomer på ischias inkluderer prikking eller brennende smerte som stråler fra ryggen og nedover beinet.

Symptomer

Isjias vanligvis påvirker en side av det nedre legeme, med smerter stråler ut fra baksiden ned langs lengden av benet. Noen mennesker som lider av denne tilstanden har også smerter i foten og tærne.

Ikke-kirurgisk behandling

Flertallet av folk som lider av isjias forårsaket av en klemt nerve i ryggen gjenopprette med ikke-kirurgiske behandlinger. Påføring varmepakninger eller kjøleelementer, avhengig av hvilket gir den mest lettelse, er en måte å behandle rygg og ben smerter. NSAID (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) kan også bidra til å lindre smerte. For alvorlige rygg og ben smerter, kan en epidural injeksjon gi mer langvarig smertelindring. Fysioterapi kan undervise trening teknikker som kan bidra til å gi lettelse også.

Kirurgiske behandlinger

Dersom pasienter med alvorlig rygg og ben smerter ikke har fått lindring med ikke-kirurgisk behandling innen 12 uker, kan kirurgi være et alternativ. En mikrodiskektomi er et kirurgisk inngrep som oftest brukes hos pasienter med herniated plater. Omtrent 90 prosent av pasientene opplever lettelse etter denne operasjonen. Spinal laminectomy kan utføres på pasienter som har hatt smerter av og på i år som har forverret seg over tid.

Betraktninger

Da søker behandling for rygg og ben smerter, vil legen din vurdere varigheten av symptomene, din livsstil og alvorlighetsgraden av smerte før de bestemmer seg for den beste behandling for deg. Kirurgiske behandlinger er vanligvis betraktet bare når ikke-kirurgiske behandlinger har mislyktes i å gi smertelindring.