Digidexo.com

Hvor mye vann bør man drikke?

Kroppen er laget hovedsakelig av vann, og alle kroppens systemer er avhengige av det for å fungere skikkelig, men hvor mye vann er nok - og hvor mye er for mye? Svaret er: det avhenger. Din helse, miljø og aktivitetsnivå alle finne ut hvor mye vann du bør drikke.

Generell regel

Ifølge Mayo Clinic, er hovedregelen for vanninntaket referert til som åtte av åtte. Dette betyr å drikke åtte glass vann om dagen, hver bestående av 8 oz., Spredt ut i løpet av hele dagen.

Fluid Replacement

Den væskeerstatning metoden refererer til drikker nok vann for å erstatte den mengde av fluid din kropp excretes. Dette gjelder spesielt for utøvere som har behov for å drikke en ekstra 1 til 3 kopper vann for å kompensere for fluid tapt gjennom svette.

Vær

Ifølge Mayo Clinic, de som bor i høyereliggende strøk urinere mer og puste raskere, og krever ekstra vanninntak. Personer som bor i varme, fuktige klima svetter mer og trenger å drikke mer vann enn den anbefalte åtte av åtte.

Gravide og ammende

Kvinner som er gravide eller ammer trenger mer vann, på grunn av kroppens økt etterspørsel etter fluider. Gravide kvinner, ifølge Mayo Clinic, bør drikke 10 kopper per dag, og ammende kvinner bør drikke 13.

Sykdommer

Sykdom påvirker mengden av vann et individ trenger å drikke. De med forkjølelse eller tilstander som diaré trenger å øke sin væskeinntak, mens de med visse hjerte eller nyre forhold kan være nødvendig å begrense sitt inntak av væske.

For mye vann

Å drikke for mye vann resulterer i en tilstand hvor nyrene ikke kan skille ut vann så fort du drikker den. Dette fører blodet mineralinnholdet til å bli utvannet i en sjelden tilstand som kalles hyponatremi.