Digidexo.com

Sage Herb Fordeler

Sage Herb Fordeler


Sage, et medlem av mynte familien, er en lav vekst, grå-grønn busk som antas å ha sin opprinnelse i Middelhavsregionen. Bladene har lenge blitt brukt som et krydder. Anlegget har også en lang historie med bruk for medisinske formål. Den vanlige salvie anlegget, Salvia officinalis, nå dyrkes i mange områder av verden, og er mye brukt av gourmetkokker, naturmedisinere og andre.

Rekke bruksområder

Sage er så populær og fordelaktig at det het 2001 s Herb of the Year av International Herb Association (IHA). Hvert år velger IHA sin Horticultural komiteen en urt å ære, å velge blant kandidater som er outstanding "i minst to av de tre hovedkategorier:. Medisinske, kulinariske eller dekorative" I tillegg til sin bruk i kulinariske og medisinske anvendelser, er den aromatiske urten populært med håndverkere som bruker tørket bunter av salvie i å sette sammen dekorative kranser og andre håndverket prosjekter.

På kjøkkenet

Selv salvie legemiddelbruk strekker seg tilbake mer enn to årtusener, er dens popularitet som en kulinarisk krydder relativt ny, og kan dateres tilbake til det syttende århundre. Det legger ikke bare en hyggelig utvalg av smaker til mat, men det også er lastet med vitamin A og C og hjelpemidler fordøyelsesprosessen, noe som gjør det til et utmerket krydder for fet mat. Amerikanske kokker bruker salvie i å forberede brød stuffing for fjørfe. Italienerne bruker det i et bredt utvalg av populære oppskrifter, inkludert saltimbocca, gnocchi og focaccia.

Legemiddel Elements

I tillegg til de nevnte vitamin A og C og dens egenskaper som en fordøyelseskanal hjelpemiddel, har salvie andre elementer av medisinsk verdi, ifølge Michael T. Murray og Lara pizzorno, forfatterne av "The Encyclopedia of Healing Foods." Disse inkluderer rosmarinsyre, flyktige oljer og flavonoider. Murray og pizzorno krav salvie har vist seg effektive i å hemme veksten av slike mikroorganismer som bakterier og sopp; senke blodsukkernivået hos diabetikere; og hindrer svette. Sats på fersk salvie over tørket variasjon når det tidligere er tilgjengelig. Andre kilder hevder at salvie er effektiv som et vanndrivende, slimløsende, snerpende, antioksidant og anti-inflammatorisk.

Aktuelle programmer

Bruk av salvie i aktuelle programmer dateres tilbake til antikken, og mange naturmedisinere fortsette å bruke urten på denne måten. Ifølge University of Wisconsin Hagebruk Informasjon nettside, et omslag består av hakket salvie blader og spytt kan lindre kløe og betennelser forårsaket av insektbitt. Det er også ubekreftede påstander for salvie effektivitet i vorte fjerning.

Salvie te: Bra for Hva feiler deg

En enkel måte å prøve noen av de medisinske fordelene hevdet for salvie er gjennom å drikke en og annen kopp salvie te. En spesielt enkel oppskrift kommer fra hagebruk Informasjon nettside. "Hell en kopp kokende vann over ett femtinitti ts tørket [salvie] blader og bratt i ti minutter." Gravide, epileptikere og personer med leversykdom bør unngå salvie te, og ingen skal drikke den på en kontinuerlig basis for mer enn en uke eller to.