Digidexo.com

Hva er årsaken til psoriasis i hodebunnen?

Psoriasis i hodebunnen er et langsiktig hud tilstand som kan medføre forbigående flareups etterfulgt av perioder når symptomene avta. Symptomer på psoriasis på hodebunnen kan være kløe, sprekker og blødninger i huden og tynning av håret i berørte områder. Ifølge Mayo Clinic og American Academy of Dermatology, årsaker til psoriasis på hodebunnen inkluderer stress og infeksjoner.

Infeksjon

Hvis du får en infeksjon som strep hals eller en gjær infeksjon, kan disse forholdene føre til at immunsystemet til å bli overaktiv og utløse hodebunnen psoriasis.

Injury

Skader på hodebunnen kan føre til psoriasis, herunder bruk av kjemikalier for å farge, slappe av eller krølle håret ditt; insektbitt eller stikk, eller sår og andre sår.

Medisiner

Hvis du tar medisiner inkludert retinoider for akne, iodider for skjoldbrusk lidelser, eller litium for psykiatriske lidelser, kan disse forårsake hodebunnen psoriasis til å blusse opp.

Personlige vaner

Hvis du delta i visse personlige vaner som å drikke alkohol eller røyke tobakk, kan disse stoffene fungere som giftstoffer som utløser flareups av psoriasis.

Stress

Hodebunnen psoriasis kan utløses ved å oppleve en uvanlig mengde følelsesmessig eller fysisk stress i livet ditt, for eksempel tap av jobb eller argumenter med partneren din.

Vær

Eksponering for ekstremvær, spesielt veldig kaldt vær, samt å få en solbrenthet på hodebunnen kan utløse psoriasis til å blusse opp.