Digidexo.com

Depresjon Vs. Demens hos eldre

Depresjon Vs.  Demens hos eldre


Demens og depresjon er både vanlige problemer blant eldre, og kan dele mange av de samme symptomene. Likheten av symptomene kan føre til forvirring. Det er ingen test for å differensiere mellom de sykdommer, men uten en korrekt diagnose, er det umulig å bestemme den riktige behandlingsforløpet.

Hva er depresjon?

Depresjon er en psykisk helse lidelse som involverer både kropp og sinn. Det kan inneholde konstant følelser av tristhet eller irritabilitet, nedsatt glede i tidligere hyggelige aktiviteter, manglende evne til å konsentrere seg eller ta avgjørelser eller følelse av håpløshet og skyldfølelse. Fysisk, deprimerte mennesker lider et tap av energi og kan oppleve en endring i appetitt, med en tilhørende vektøkning eller loss.They kan også se en endring i søvnmønster, om søvnvansker eller sover for mye.

Tegn på depresjon

Deprimerte mennesker har problemer med å konsentrere seg, og noen ganger lider minne bortfaller, men de er orientert om tid og dato. De vet hvor de er og hvem de snakker til, og de bruker språket ordentlig, selv om de kan snakke sakte. Deprimerte mennesker husker de riktige navnene for kjente objekter, samt deres bruksområder. En av de mest talende aspekter av depresjon er den negativitet som folk uttrykke. De har en tendens til å overdrive problemene, og se etter den ned siden av enhver situasjon. Hvis bedt om å ta screening tester for Alzheimers eller depresjon, skal de se worst-case scenario, og antar de gjorde dårlig.

Hva er demens?

Demens er en fellesbetegnelse som kan brukes til noen av en rekke nevrodegenerative sykdommer. Det er preget av den progressive og vedvarende tap av kognitive funksjoner, inkludert minne og språk, samt personlighet og følelsesmessig nedskrivning. Demens utvikler seg vanligvis langsomt, men det er irreversible. Demens kan noen ganger forveksles med delirium, eller det som pleide å bli kalt Akutt forvirringstilstand. Delerium, er imidlertid en hurtig innsettende tilstand, og kan være reversibel. Det er anslått at alt fra fire til fem millioner mennesker i USA lider av demens til en viss grad. Det påvirker minst 30% av personer eldre enn 85, og er den ledende årsaken til at eldre mennesker blir plassert i sykehjem.

Tegn på demens

Personer med demens har problemer med å huske ny informasjon. De kan være i stand til å huske julen for 20 år siden, men ikke være i stand til å huske en besøkende tidligere i dag. De kan ikke vite hvilken dag det er, hvilken tid det er, eller hvor de er. Personer med demens har ofte språkproblemer, og kan ikke huske navnene på vanlige gjenstander. Enda mer å fortelle, kan de ikke huske hvordan du bruker kjente objekter eller gjøre rutineoppgaver. Dette kalles apraksi. Når personer med demens blir bedt om å gjennomgå screening, er de sannsynligvis til å prøve å skjule sine hukommelsesproblemer, eller vil gjøre opp unnskyldninger for sin forestilling.

Behandling

Om demens eller depresjon, er det viktig å rådføre seg med en lege eller annen fagperson for å finne den riktige løpet av behandlingen. Depresjon er ikke bare en dårlig humør, og pasienten kan ikke "snap out of it." Det er mange medisiner tilgjengelig for å behandle depresjon, og det er viktig for den generelle helse at det ikke blir stående ubehandlet. Demens kan ikke reverseres, men det finnes behandlinger som kan hjelpe forsinke progresjon og forbedre pasientens livskvalitet.