Digidexo.com

Staging og prognose for tykktarmskreft

Samlet prognose

Ifølge Med TV nettstedet, er prognosen tykktarmskreft vanligvis bra hvis pasienten reagerer bra på behandlinger. Andre faktorer som er involvert i en positiv prognose omfatter alder, livsstilsendringer og kvaliteten av behandlingsplan. Gjennomsnittlig fem-års overlevelse etter diagnostisering av tykktarmskreft er 64 prosent.

Stage 1

Trinn 1 tykktarmskreft, også kjent som Dukes tykktarmskreft, er når kreftcellene har blitt oppdaget langs den indre vegg av tykktarmen. Behandling på dette stadiet innebærer vanligvis kirurgisk fjerning av den infiserte delen. Kjent som kirurgisk reseksjon, kan legene fjerne en del av tykktarmen og sy de resterende halvdelene sammen.

Stage 2

Stage 2 tykktarmskreft refererer til når kreftceller invaderer de ytterste veggene i tykktarmen. Trinn 2 er også delt i to deler. For stadium 2A, er utvekst fortsatt begrenset til tykktarmen. Stage 2B er når kolon kreftceller også har invadert det omkringliggende vev i andre organer. Med kirurgi eller kjemoterapi behandlinger, 60 til 75 prosent av personer diagnostisert med Stage 2 ser ingen gjentakelse.

Stage 3

Stage 3A tykktarmskreft oppstår når cellene har spredt seg til så mange som tre lymfeknuter rundt kolon-området, negativt påvirker immunsystemet. Stage 3B betyr at cellene har også spredt seg til endetarmen og nærliggende organer. For scenen 3C, er fire eller flere lymfeknuter også påvirket av tykktarmskreftceller. Behandlingstilbud omfatter reseksjon med kjemoterapi.

Stage 4

På dette stadiet, har tykktarmskreftceller nå invadert andre kroppsdeler, inkludert lungene og leveren. De øvrige lymfeknutene har også blitt smittet. Det er også en mulighet for at sprednings celler kan metastasere, forårsaker flere symptomer og kreft formasjoner. De fem-års overlevelse for Stage 4 diagnose er 8 prosent.

Regelmessighet

Med tykktarmskreft, er det alltid en sjanse for tilbakefall. Dette skjer fordi noen innledende tykktarmskreftceller er for små til å fjerne gjennom kirurgi eller andre former for behandling. Gjentagelse av tykktarmskreftceller er ikke begrenset til tykktarmen. Leveren er vanligvis involvert, særlig for pasienter som er utvinne fra sent stadium tykktarmskreft.