Digidexo.com

Behavioral Symptomer på Rabies hos mennesker

Rabies er en sykdom som vanligvis finnes i dyr og noen ganger leid inn av mennesker. Mennesker generelt utvikle sykdommen når bitt av en infisert dyr. Men ytterligere to metoder for sammentrekning inkluderer puste inn luften av en hule bebodd av infiserte flaggermus og mottar organer fra en donor med rabies. Når en person er smittet med rabies, opplever de en rekke fysiske symptomer og atferdsmessige symptomer. Mange av de merkelige atferd som skyldes lider av rabies er forårsaket reaksjoner på alvorlige fysiske plager.

Hva er rabies?

Rabies er en infeksjon som påvirker sentralnervesystemet. Selv om det er forebygges gjennom vaksiner og unngå infiserte dyr, kan det være fatalt når infeksjon setter i. Ifølge Department of Health, symptomer oftest vises innen 12 uker etter smitte.

Første symptomene

I første omgang mennesker infisert erfaring en pause, der ingen symptomer. Ifølge Helse Scout, kan dette vare fra 30 til 50 dager. Dette etterfølges vanligvis av både fysiske og atferdsmessige symptomer. De fysiske symptomene er nedsatt matlyst, tretthet, hodepine og feber. Noen atferdsmessige symptomer er irritabilitet, søvnløshet og til og med depresjon. I tillegg lider av rabies ofte føler deg rastløs og har en merkelig følsomhet for lys, lyd og temperaturendringer.

Progressive symptomer

Etter opplever de første tegn på sykdommen, vil flere symptomer oppstå som nervesystemet er skadet. De atferdsendringer kan omfatte overfølsomhet, hyperaktivitet, forvirring og hallusinasjoner. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan de som blir smittet også oppleve kramper og merkelige episoder av spenning.

Hydrophobia

En unik symptom på rabies hos mennesker er vannskrekk. Dette er et alvorlig symptom oppleves av den infiserte når de prøver å svelge. Det innebærer en rekke svært smertefulle hals spasmer. Det kan se ut som en frykt for vann fordi selv synet av vann kan forårsake vannskrekk. Dermed kan det bli vurdert både en fysisk og atferds indikator på rabies.

Forebygging / løsning

På grunn av alvoret av rabies, er forebygging viktig. Tre typer rabiesvaksiners eksisterer, inkludert menneskelige diploid celle vaksine; rabies vaksine adsorbert, og renset chick embryo cellekultur. Det er vaksiner for de som allerede er utsatt for viruset og vaksiner utformet for pre-eksponering eller forebygging. Ifølge National Institute for Allergy og smittsomme sykdommer når symptomene vises i en smittet person eneste behandlingsalternativ er å gjøre pasienten komfortabel fordi de vil til slutt dø av infeksjonen. Dette er grunnen til at det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis det er enda en mulighet for at et menneske har vært utsatt for rabies virus. De fleste leger vil ta forebyggende tiltak og gi behandling, er enda en pasient ikke sikker på om de har vært utsatt for.