Digidexo.com

Migrene Hodepine & Diet

Migrene er en utrolig smertefull tilstand som kan la deg helt ufør dager om gangen. Selv om det er ingen enkel kur for migrene, analysere hva du spiser kan bidra til å redusere sin utbredelse, som visse matvarer kan noen ganger utløse angrep.

Migrene

Migrene kjennetegnes av progressive symptomer som kan vare så lenge som to hele dager. Vanligvis migrene er verre på den ene side av hjernen enn den andre og er ledsaget av svetting, tretthet, tunnel syn og lysfølsomhet. Den eneste pålitelige måten å styre klar av migrene er å unngå å gjøre ting som utløser dem.

Migrene og kosthold

Selv om ingen vet hvorfor, kan enkelte matvarer være en katalysator bak en migrene hodepine. Dermed er den beste tilnærmingen gjør noen detektivarbeid for å finne ut hvilke matvarer føre til at du smerte og fjerne dem fra kosten.

Trigger Foods

De vanligste utløse mat er alderen oster, fet mat, iskrem, bearbeidet kjøtt, MSG, yoghurt, rømme, koffein, alkohol, sjømat, sitrusfrukter og svinekjøtt. Selv om disse er de vanligste utløsere, kan det være mer.

Mat Journal

Spesialistene på Google Health anbefaler å føre matdagbok mens utforme en anti-migrene diett. Lage en liste over hva du har spist i forbindelse med datoer og alvorlighetsgraden av migrene kan hjelpe deg å finne de spesifikke triggere som utløste hodepine. Tre til fire uker av data skal gi nok informasjon til å avgjøre hvilke matvarer du tåler og hvilke du bør unngå.

Kosttilskudd

Ifølge americanchronicle.com, de som supplere kosten med et daglig inntak av omega-3 fettsyrer (enten fra fisk eller fiskeolje) utstilt mindre alvorlige og mindre hyppige migrene. Videre tar fiskeolje umiddelbart etter følelsen innledende symptomer på migrene har vist seg å lindre ubehag. Tre til fem gram daglig er den anbefalte dosen.