Digidexo.com

Symptomer på Piriformis syndrom

Piriformis syndrom er vanligvis sett etter en kompresjonsskade eller muskelstrekk i ryggen eller nedre ekstremiteter. Forårsaket av interaksjon mellom piriformis muskel og isjiasnerven, kan tilstanden være preget av et tap av følelse eller intense smerter i bena og korsrygg. Tilstanden er lett forveksles med andre nevrologiske tilstander, og det er nødvendig å teste for disse før diagnose, siden ingen pålitelig test eksisterer med å bekrefte Piriformis.

Vanskelighetsgrad Sittende

Piriformis forårsaker kjedelig, bankende smerter i baken. De som sitter i lange perioder kan finne det ubehagelig å gjøre det med Piriformis syndrom.

Nummenhet

Ettersom hoftenervene blir komprimert av piriformis muskel, er nummenhet i benet og til og med baken vanlig. Nerve er komprimert, og nerveimpulser kan ikke reise sin fulle lengde for å rapportere sensasjon.

Leg Svakhet

Isjiasnerven leverer nesten all følelsen i bena, og når komprimert, kan nerve sensasjoner ikke reise effektivt å regulere beina. Dette fører til at beina til å være svak og kan være ledsaget av prikking og nummenhet.

Misforståelse

Piriformis syndrom er vanligvis misdiagnosed som isjias forårsaket av kompresjon av isjiasnerven ved skivene i ryggen. Det er nødvendig for å utelukke denne tilstanden for å diagnostisere Piriformis nøyaktig.

Årsaker

Piriformis er forårsaket av kompresjon eller misdannelse av isjiasnerven ved piriformis muskelen. Denne muskelen, etter en skade eller høsten, kan lodge seg mot isjiasnerven forårsaker Piriformis syndrom.

Behandling

Piriformis syndrom, i mildere former er vanligvis behandles ved å bruke lokalbedøvelse eller ved hjelp av oral anti-inflammatoriske legemidler. Pasienter som beholder større utvalg av bevegelse kan finne at å strekke og bøye øvelser er effektive. For alvorlige tilfeller, er den eneste effektive behandlingen invasiv kirurgi der pasientens muskler er fysisk flyttet bort fra isjiasnerven eller trimmet ned for å avlaste trykket.