Digidexo.com

Effektene av lavt blodtrykk

Normal systoliske blodtrykket er mellom 90 og 120 mm Hg, samtidig som normalt diastoliske blodtrykket er mellom 60 og 80 mm Hg. Lavt blodtrykk, eller hypotensjon, er definert som lave nok til å forårsake symptomer.

Primære symptomer

I lavt blodtrykk, strømmer utilstrekkelig blod til hjernen, og personen kan føle deg svimmel og ør og kanskje til og med besvime.

Ortostatisk hypotensjon

Lavt blodtrykk symptomer er mest vanlig når den enkelte står opp etter sittende eller liggende. Dette kalles ortostatisk hypotensjon. Som en kronisk tilstand, kan lavt blodtrykk være invalidiserende.

Hjerte Betraktninger

Kroniske lavt blodtrykk resulterer i mangel på oksygen og næringsstoffer til organer. Utilstrekkelig blodstrømmen til hjertet kan forårsake brystsmerter eller hjerteanfall.

Nyreproblemer

Under langsiktig lavt blodtrykk, kan nyrene ikke eliminere avfall effektivt, fører til en opphoping av urea og kreatin i blodet.

Organsvikt

Kronisk lavt blodtrykk kan til slutt føre til raske flere organ systemfeil som omfatter hjerte, nyrer, lever, lunger og hjerne. Dette resulterer i sjokk og død.