Digidexo.com

Yoghurt for å bidra til lavere kolesterol

Yoghurt for å bidra til lavere kolesterol


Selv om kolesterol som er nødvendig for produksjon av hormoner, gallesyre og vitamin D, altfor mye LDL (dårlig) kolesterol kan katastrofe. Høyt kolesterol kan øke risikoen for kardiovaskulære sykdommer som åreforkalkning (åreforkalkning) og hjerteinfarkt. Et høyt inntak av mettet fett og matvarer rike på kolesterol kan øke dårlig kolesterol. For å holde en god lipidprofil (lesing av gode og dårlige kolesterolet), er det viktig å redusere dårlige kolesterolet og øke gode kolesterolet. Gode ​​kolesterolet i sin tur reduserer det dårlige kolesterolet.

Hvorfor Yoghurt?

Ulike studier har pekt på de helsemessige fordelene av yoghurt, fra å bekjempe tannkjøtt sykdommer å fremme kolon helse. En klinisk studie med 29 kvinner som spiste 300 gram full-fett yoghurt produktet daglig i 21 uker viste en signifikant 38 prosent økning i gode kolesterolet, ifølge bastyrcenter.org. Rapporten, som ble publisert i European Journal of Clinical Nutrition, fortsetter med å si at når disse samme kvinnene tok en yoghurt forbedret med probiotika (som leverer gode levende bakterier i fordøyelseskanalen) og prebiotika (som gir mat for gode mikroorganismer), den gode kolesterolet gikk opp enda mer.
Hvordan kan probiotika gjøre jobben sin? Det er to måter, ifølge medicinalfoodnews.com: "Does Yoghurt redusere kolesterolnivået?" Som probiotika passere gjennom de lavere tarmen, de gjære og produsere forbindelser som kalles kortkjedede fettsyrer. En spesiell SCFA, nemlig propionsyre, har vist seg å senke kolesterolsyntese i leveren, og dermed redusere mengden av kolesterol i blodet. Artikkelen pekte også på at enkelte probiotika har evnen til å bryte ned gallesyrer, lamme deres evne til å absorbere kolesterol. Dette, i sin tur, reduserer kolesterol.

Yoghurt i kosten

Hvordan inkluderer yoghurt i kosten for å forbedre hjerte helse? Det er mange måter. Fordi yoghurt er deilig, det kan spises på egen hånd. Du kan kle den opp med frisk frukt, hele korn korn eller nøtter for enda flere helsebringende fordeler. Yoghurt er ofte brukt til å lage melkebaserte smoothies. I stedet for høyt mettet fett (kremost, kremfløte, majones) som brukes i dips, kan du bruke yoghurt.
Yoghurt kan brukes i desserter såsom parfaits. Yoghurt er også ofte brukt i indiske karriretter og i marinader. For kresen eaters, rapporterte Sciencedaily.com at en University of Brigham Young University mat vitenskapsmann, Dr. Lynn ogen, selv opprettet en kullsyre versjon av yoghurt.

Plukke Høyre Yoghurt

Ikke alle yoghurt er de samme - noen er bedre enn andre. Fordi yoghurt er i utgangspunktet består av probiotika og melk, lese etiketter for å være sikker på at dette er de to viktigste ingrediensene, men ikke en lang liste av fyllstoff som kunstige fargestoffer eller søtningsmidler. Se etter disse levende bakterier i yoghurt: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, selv bifido bakterier. For disse bakterier for å være effektive og for å overleve når de passerer gjennom magesekken, medicinalfoodnews.com antyder at produktet bør ha minst 10 x 7 bakterier / gram.