Digidexo.com

Tidlige advarsler på diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati er midlertidig eller permanent skade nerve forårsaket av høyt blodsukker nivåer. Ifølge National Library of Medicine, omtrent halvparten av alle diabetikere etter hvert utvikle diabetisk nevropati.

Fakta

For folk flest, begynner symptomer 10 til 20 år etter å ha blitt diagnostisert med diabetes. For andre symptomer på nevropati begynne før diabetes diagnose. Symptomer vanligvis utvikler seg gradvis og kan gå ubemerket inntil en rekke skader har oppstått.

Symptomer

Symptomer på nevropati varierer avhengig av hva nerver er skadet. Vanlige tidlige symptomer er nummenhet og kribling, særlig i hender og føtter. Dette er et symptom på perifer neuropati, som er den vanligste typen av diabetisk nevropati.

Typer

Det finnes flere andre typer nevropati foruten perifer neuropati. Autonom nevropati er nerve skade på organer som hjerte, blære, lungene og fordøyelsessystemet. Symptomer på autonom nevropati inkluderer fordøyelsesforstyrrelser og blæreproblemer. Proksimal neuropati er karakterisert ved smerter i hofte, lår og sete på en side av kroppen. Fokal neuropati er karakterisert ved alvorlig smerte i en enkelt nerve.

Når skal ringe legen

Tidlige advarsler på diabetisk nevropati som bør føre en samtale til legen omfatter brenning, svakhet eller prikking i hender og føtter, økt eller redusert svette eller endringer i dine baderomsvaner eller seksuell funksjon.

Forebygging / løsning

Tidlige symptomer på diabetisk nevropati kan forbedre med god blodsukkerkontroll. Blodsukkeret bør være konstant overvåket og holdt så nær normalt som mulig.