Digidexo.com

Vitamin behov for kvinner

Hvis en kvinne har en ideell diett, vil hun ikke trenger å ta vitaminer. Ifølge Mayo Clinic, er vitaminer og kosttilskudd ment å utfylle din diett, ikke være en erstatning for mat. Tar en vitamin kan ikke gjenskape næringsstoffer og andre fordeler som du utlede fra å spise mat, for eksempel grønnsaker og frukt; Men vitaminer er nødvendig hvis du ikke spiser nok eller spiser feil ting.

Høy risiko

Kvinner som spesielt trenger å ta vitaminer inkluderer de som er gravide, er postmenopausal, opplever kraftig blødning under menstruasjonen, er vegetarianere eller bruker mindre enn 1600 kalorier om dagen, i henhold til juli 2009 Special Report på vitaminer og mineraler, et supplement til juli utgaven av Mayo Clinic Kvinne Health Source.

The Sunshine Vitamin

Eldre mennesker, særlig vanligvis ikke får nok sol eksponering, noe som kan resultere i vitamin D-mangel. Vitamin D er kallenavnet solskinnet vitamin fordi kroppen produserer dette vitaminet når de utsettes for solen. Ta vitamin D med kalsium kan forsinke eller hindre osteoporose, som er porøs beinsykdom. Postmenopausale kvinner kjøre en høy risiko for å få beinskjørhet fordi de ikke lenger kan produsere østrogen. Sterke bein vil hindre benbrudd. The Mayo Clinic bemerker at ny forskning har påvist at vitamin D reduserer også risikoen for autoimmune sykdommer, for eksempel reumatoid artritt og multippel sklerose, samt redusere muskelsvakhet og smerte, visse kreftformer og hjerte- og karsykdommer. Postmenopausale kvinner er like sannsynlig å utvikle en kardiovaskulær sykdom som menn, selv om premenopausale kvinner er mye mindre sannsynlig å få hjertesykdom.

Vitamin C

Vitamin C, når avledet fra mat, kan redusere kreft og hjertesykdom priser; imidlertid om vitamin C-tilskudd gir lik fordeler er fortsatt uklart. Hvis du tar vitamin C med sink og andre antioksidanter, som vitamin E, kan dette forsinke aldersrelatert makuladegenerasjon.

Niacin

Niacin, som er en av komplekset av B-vitaminer, hjelper konvertere mat til energi. Niacin bidrar også forbedre kolesterolnivået samt sirkulasjon. Dersom det tas i høye doser, kan det senke LDL, eller dårlig kolesterol, og triglyserider samt øke HDL, eller gode kolesterolet. Dessverre, kan høye doser av niacin eller mer enn 1000 mg per dag føre til leverskader.

Spørsmål om Vitamin E

Vitamin E kan ikke gi fordeler som tilsvarer antall kosttilskudd kilder, ifølge Mayo Clinic, og kan være skadelig hvis for mye blir tatt. Vitamin E tilskudd kan øke sjansen for hjertesvikt eller til og med være dødelig. Men dietter som er fylt med antioksidanter, hvorav vitamin E er en, antas å redusere risikoen for hjertesykdommer og enkelte krefttyper. Diskuter dette med legen din og få henne innspill og forslag.

Folic Acid

Hvis en kvinne har til hensikt å bli gravid, eller hvis en kvinne er seksuelt aktiv, og kan bli gravid, hun bør ta folsyre, som er et B-vitamin som brukes av kroppen til å produsere DNA. Ifølge Health.state.ny.us, kan folsyre forhindre fødselsskader (nevralrørsdefekter) men bare hvis blir tatt i løpet av de første ukene av svangerskapet. Nevralrørsdefekter inkluderer spina bifida, som betyr åpningen av ryggraden, og anecephaly, hvor hjernen ikke klarer å utvikle. For å beskytte din fremtidige fosteret, ta 0,4 mg folsyre daglig. Folic rike foots inkluderer grønne grønnsaker, marineblå bønner, nyre bønner, linser, kikerter, appelsinjuice, ris, pasta, beriket brød og forsterkede frokostblandinger.