Digidexo.com

Hva er årsakene til Heat Stress?

Hva er årsakene til Heat Stress?


Varmestress er en risiko for alle som liker friluftsliv i de varme sommermånedene. Det er et resultat av kroppen ikke er i stand til å kjøle seg ned til en normal temperatur under aktiviteter. Det kan også slå folk som jobber under forhold der maskiner avgir varme og øker temperaturen innendørs. Symptomene kan være mild, for eksempel et utslett eller kramper, eller dødelig, som i heteslag. Å vite hvordan å gjenkjenne årsakene er den beste måten å forhindre varmestress.

Dehydrering

Svette er et svar til deg overoppheting i et forsøk på å avkjøle deg. Den optimale kroppstemperaturen er 37 Celsius. Svette er ansvarlig for 70 prosent til 80 prosent av kroppens varmeregulering, i henhold til MBF nettside. Ikke drikker nok vann eller andre væsker er den viktigste årsaken til dehydrering. Når du er dehydrert, trenger du ikke svetter og din interne temperaturen kan stige til et farlig nivå. Høy luftfuktighet hindrer kroppen fra svette skikkelig, så er det viktig å bruke ekstra forsiktig da i fuktige forhold.

Uriktig Airflow

Noen mennesker jobber på trange områder hvor luften ventilasjon er minimal, som i en fabrikk eller bakeri. Hvis forholdene er varmt også, slik som i en gruve, fyrrom eller kjemper en brann i en bygning, er sjansene for varmestress økning. Verneklær og sikkerhetsutstyr, som for eksempel skuddsikre vester eller hjelmer, øke varmen i kroppen din.

Sun Eksponering

En stor mengde soleksponering, spesielt hvis du ikke er vant til det, kan føre til varmestress. Solen er på sitt varmeste mellom klokken 11 og 15:00, så hold ut av varmen i løpet av denne delen av dagen. Hvis du må jobbe eller spille utendørs i løpet av disse timene, drikke mye vann, holde seg i skyggen og hvile når du kan.

Fylte områder

I mange arrangementer, som konserter, sportsarrangementer eller danser, forholdene er varmt og overfylt. Dette gir en situasjon der en person kan oppleve varmestress og dens helsemessige problemer.

Feil klær

I løpet av sommeren, bruke klær som puster, slik som bomull eller lin tekstiler. Unngå syntetiske klær fordi den ikke tillater ventilasjon for huden din, og dermed øke hvor varmt kroppen din er. Tettsittende klær og mørkere farger kan også gjøre deg varmere.