Digidexo.com

Bivirkninger av strålebehandling hos eldre kvinner

Eldre kvinner som sliter vanligste formene for kreft har økt mottakelighet mot bivirkninger av strålebehandling behandling. Strålingsterapi involverer prinsippet for administrering av høy dose av stråling for å drepe kreftceller. Strålebehandlingen innebærer betydelige bivirkninger blant svært følsomme kvinnelige geriatriske pasienter og graden av bivirkninger av strålingsterapi avhenger av eldre kvinnens toleranse for behandlingen.

Aldring

Aldring er en myriade av fysiske, psykologiske og fysiologiske endringer. Eldre kvinner først og fremst opplever hormonelle endringer med en mindre aggressiv immunsystem til sal av forekomst av ulike sykdommer som kreft. Forsker J. Hansen, tilknyttet den danske Cancer Society, Institute of Cancer Epidemiology, identifisert de vanligste kreftformene afflicting eldre kvinner - bryst, tykktarm, lunge og magekreft. Alle former for kreft krever ofte strålebehandling behandling. Formålet med denne behandlingen er å administrere stråling høy nok til å drepe kreftceller. Ifølge Roswell Park Cancer Institute, er responsen på strålebehandling ganske betydelig med alderen, og alle eksisterende medisinsk tilstand vil også påvirke omfanget av bivirkninger pasienten vil oppleve.

Toleranse

Det er en signifikant sammenheng mellom alder av en eldre person og hennes toleranse for stråling som involverer giftighet tilstede ved eksponering for stråling, ifølge Jaime Gomez-Millan of Oncology Stat. Bivirkningene vil variere i henhold til dosen av stråling administrert til pasienten og toleransen til pasienten. Det er en funksjonell senket toleranse overfor stråling hos eldre, derav en grundig geriatrisk vurdering er nødvendig for å bestemme de gode kandidater for bestrålingsterapi i behandling av vanlige kreftformer hos kvinner.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av stråling blant eldre pasienter for kreft involverer tretthet, hudproblemer og tap av matlyst. Fatigue er vanlig blant mindre tolerante pasienter mens hudproblemer skyldes stråling fører til en rødlig, solbrent og irritert hud. Tap av appetitt kan føre til ernæringsmessige mangler og vekttap. Eldre kvinner under strålebehandling for lungekreft og brystkreft kan oppleve hovne og ømme bryster, mens strålebehandling mot bekkenet for tykktarm og magekreft vil trolig føre til irritasjon i urinblæren og fordøyelsesproblemer.

Kort sikt bivirkninger

Kortsiktige bivirkninger forekommer ofte timer etter strålebehandling. Symptomer som kvalme, brekninger, dehydrering, diaré, hodepine og mageproblemer er vanlige tegn på stråling bivirkninger.

Langsiktige bivirkninger

Eksponeringen for stråling fører ofte til langsiktige bivirkninger som underlag år etter eksponering for stråling. Disse omfatter økt tilbakefall av kreft, uopprettelig celleskade og skade på blodkar.

Ledelsen

Det er best for en eldre kvinne ikke å bruke BH hvis mulig, eller velge en lys stoff BH uten bøyle for å unngå hudirritasjon etter strålebehandling mot brystet og bryst. Styring for vanlige bivirkninger av stråling som kvalme og oppkast er å unngå matinntak før behandlingen. Alltid hydrat selv med væske når du har diaré. Drug Styringen er innrettet til å lindre symptomatiske bivirkninger av strålebehandling og beskytter friske celler under behandlingen.