Digidexo.com

Lunge stenose Behandling hos spedbarn

Lunge stenose Behandling hos spedbarn


Pulmonal stenose er en medfødt defekt av hjertet som påvirker ventilen funnet mellom høyre ventrikkel og lungearterien. Lunge ventilen er sammensatt av tre "hefter" som tillater blodstrøm inn i lunge-arterien fra hjertet. Pulmonal stenose innebærer problemer med denne ventilen som gjør det vanskeligere å åpne, dermed hindrer flyten av blod.

Tegn og symptomer

Symptomer vanligvis bare skje med en alvorlig grad av obstruksjon. Et spedbarn med alvorlig pulmonal stenose vil utvikle cyanose, eller en blå farge, i løpet av de første dagene av livet på grunn av manglende oksygenrikt blod fra lungene.

Behandling

Bare barn med moderat til alvorlige former for pulmonal stenose krever behandling. Et spedbarn med kritisk pulomonary stenose krever umiddelbar inngripen enten ved hjelp av kirurgi eller ballong utvidelse av lunge ventilen.

Ballong dilatasjon

Ballong dilatasjon er en minimal invasiv prosedyre der et kateter settes inn i en blodåre i lysken. En ballong-kateter tippet ledes til innsiden av hjertet, og til området av den avsmalede ventil, hvor det er da oppblåst og området er strukket.

Valvotomy

For mer komplekse ventiler, er åpen hjertekirurgi nødvendig. En valvotomy innebærer å kutte åpne eller fjerne en del av den defekte ventilen.

Resultater

De fleste spedbarn med alvorlig pulmonal stenose krever ballong dilatasjon terapi, noe som har vist seg å være svært vellykket i de fleste tilfeller. Det er imidlertid en 20-prosent sjanse for gjentakelse av den tilstand, som ville kreve en andre ballong dilatasjon. Åpen hjertekirurgi har også vist seg å ha gode langsiktige resultater.