Digidexo.com

Hva er årsakene til Rotator Cuff Skader?

Hva er årsakene til Rotator Cuff Skader?


Rotator cuff skader kan sorteres i to grupper: Repetitive-bruk skader som oppstår over tid, og traumatiske skader, som oppstår etter en traumatisk hendelse. Rotator cuff er en sammenvevd gruppe av muskler som brytes rundt skulderen. De fire musklene dekke toppen, forsiden og baksiden av skulderen. Musklene er forbundet med armen benet ved sener, som er plassert ved endene av musklene. Det er disse senene som er mest skadet i en rotator cuff skade.

Symptomer

Den mest åpenbare symptomer er smerte i skulderen, noe som kan komme på gradvis eller plutselig, avhengig av årsaken. Med smertene kommer en manglende evne til å bevege armen i et bredt spekter av bevegelser. Noen ganger kan det være muskelkramper eller ømhet under huden.

Repetitive

Gjentatte rotator cuff skader er forårsaket av gjentatt, overdreven bruk av skulderen, vanligvis i en overhead aktivitet som pitching en baseball. Over tid musklene rett og slett slites ut, noe som er grunnen til at det er en økt risiko for en repeterende rotator cuff skade som oppstår som du alder. Dårlig holdning kan også bidra til en rotator cuff skade.

Traumatisk

Traumatiske rotator cuff skader kan oppstå når en person løfter en tung gjenstand, setter enorm belastning på muskler og sener. På samme måte kan en skade oppstår når noen bruker en stor mengde kraft for å skyve eller dra et objekt. Til slutt, traumatiske rotator cuff skader oppstår ofte under en ulykke, for eksempel når noen faller og legger ut en hånd for å bryte et fall. Dette kan resultere i en alvorlig sjokk for musklene i skulderen, inflaming eller rive dem.

Behandling

De fleste rotator cuff skader krever tid å helbrede, samt noen fysioterapi. Avhengig av type skade, kan legen forskrive smertestillende (eller gi deg en steroid skudd) og lære deg en rekke øvelser for å styrke og helbrede de skadede musklene. I noen tilfeller, for eksempel når musklene er revet, kirurgi kan være nødvendig.

Forebygging

Forebygging av rotator cuff skader er et spørsmål om å være klar over bruken av skulderen din. Hvis du er i et yrke som krever hyppig bruk av skulderen din, bør du følge nøye med på eventuelle tidlige tegn på skade, inkludert stivhet og en murrende smerte. Hvis disse tingene oppstår, kan se en lege tidlig hindre en mer alvorlig skade. For å unngå traumatisk skade, prøver ikke å lande direkte på skulderen i et fall.