Digidexo.com

Hva er farene ved Electroplating?

Hva er farene ved Electroplating?


Folk har brukt galvanisering i tusenvis av år. Gjenstander fra Peru viser gamle samfunn belagt seremonielle masker med gull. Galvanisering prosessen bruker noen ekstremt dødelige kjemikalier som kan resultere i døden. Mens galvanisering utgjør liten risiko når utført riktig, uforsiktighet fører ofte den mest mengden av fare. Hindre galvanisering farene krever økende bevissthet om giftige materialer som brukes i prosessen.

Identifikasjon

Elektroplette gjelder et belegg av materiale, vanligvis et metall, på overflaten av et objekt for å gi den nye egenskaper, slik som en mer elegant overflate eller mer tiltalende utseende, i henhold til US Environmental Protection Agency. Den vanligste metoden for galvanisering bruker en prosess som kalles elektroavsetning, som overfører metallioner fra ett objekt til et annet, slik en batteri overføringer elektrisitet, ifølge University of Washington-Seattle professor Walther Schwarzacher.

Typer

Farer galvanisering komme når de etsende og giftige kjemikalier kommer i kontakt med kroppen, i henhold til "Electroplating Engineering Handbook". Ganske ofte, er de farlige egenskapene til noen galvanisering kjemikalier forsterket av deres mishandling, som ikke på seg beskyttelsesbriller når en kjemisk uhell sprut i øyet.

Effekter

Mens de faktiske helseeffekter av elektroplettering er avhengig av den spesifikke kjemiske, de fleste av de helsefarer er meget alvorlige. Syrer er oftest brukt for galvanisering, og de fleste av dem føre til sår og brannskader når de berører huden, ifølge håndboken. Løsemidlene brukes til å rense gjenstander før plating kan resultere i en omtåkethet, hodepine og død. Arbeidsplassen galvanisering resultater i 20 prosent til 25 prosent av industrirelaterte skader, som blåmerker og belastning fra løfte tunge kjemikalietanker.

Betraktninger

De fleste rapporterte farene ved galvanisering fokus på kjemisk helsefare, men branner i et galvanisk butikk kan forårsake mye mer skade, selv om de er sjeldnere, sier håndboka. Elektroplette bruker ofte oksidasjonsmidler, slik som kromsyre, som forårsaker voldsomme eksplosjoner når uhell kombinert med cyanid, har også ofte brukt for elektroplettering. Disse eksplosjonene kan deretter spre ilden til plastventilasjonssystemer som omgir den typiske kjemisk tank.

Forebygging / løsning

Fordi de fleste galvanisering farer og farer er et resultat av arbeidstakere ikke riktig håndtering materialer, utdanning og sikkerhet insentiver er den beste måten å forebygge alvorlige helsemessige konsekvenser, sier håndboka. Ansatte bør vite hva du skal gjøre og hvor du skal gå i tilfelle de kommer i kontakt med en kjemisk. Veiledere bør informere bygningens verne tjenestemenn om hva kjemikalier finnes i galvanisering anlegget og deres effekter.