Digidexo.com

Hvordan leve med leversykdom

Leveren er det største indre organ i kroppen. Den produserer protein, lagrer vitaminer og mineraler, gjør galle nødvendig for fordøyelsen og gjør mye mer. Når leversykdom oppstår leveren ikke lenger er i stand til å fungere skikkelig. Det finnes flere typer leversykdom som hepatitt, skrumplever og kreft. Faktisk, er det ca 100 forskjellige typer leversykdom. Når en person lider irreversibel leverskade det eneste alternativet er levertransplantasjon. Å leve med leversykdom kan være en oppoverbakke kamp. Nedenfor er noen strategier for å hjelpe deg å takle.

Hvordan leve med leversykdom

Hvordan leve med leversykdom

•  Få informert. Hvis du har blitt diagnostisert med leversykdom lære alt du kan om din tilstand. Rådfør deg med legen din og diskutere alle tilgjengelige behandlingsalternativene. Forstå tilstanden din er første skritt i å leve med det.

Sjekk din diett. Personer som lider av leversykdom trenger en spesiell diett for å optimalisere leverfunksjon og holde leveren fra å jobbe for hardt. Dette er viktig siden leveren bidrar til å forbrenne all mat som er inntatt. Legen din kan foreslå en spesiell diett og gi kosttilskudd retningslinjer. Spis små porsjoner og ikke spise noe minst to timer før sengetid. Unngå stekt og krydret mat. Unngå alkohol helt.

•  Tenk utenfor boksen og vurdere alternative muligheter samt konvensjonell behandling. Urter som melk tistel, chickory og løvetann rot kan hjelpe regenerering av leverceller. Rådfør deg med legen din og ta kontakt med en kvalifisert herbalist eller homøopatisk utøveren for å lære mer om disse urter og deres mulige fordeler.

La venner og familiemedlemmer hjelpe deg å takle sykdommen din. De ønsker å hjelpe deg på noen måte de kan. De kan tilby emosjonell støtte når du trenger det mest. Det bidrar også til å bli med i en støttegruppe. Ingen forstår hva du går gjennom bedre enn noen andre som arbeider med samme tilstand. Ved å bli med i en støttegruppe kan du tilby støtte samt motta den. Det er lettere å takle når du ikke gjør det alene. Det er styrke og støtte i tall.