Digidexo.com

Behandling for Sleeping Disorders

Søvnproblemer er tilstander som forårsaker avbrudd av normal søvn. Søvnforstyrrelser påvirker millioner av mennesker hvert år. De vanligste søvnforstyrrelser er søvnløshet (manglende evne til å sovne eller gjentakende avbrudd i søvn), obstruktiv søvnapné (pustevansker under søvn), narkolepsi (overdreven søvnighet og / eller sovner plutselig og plutselig muskelsvakhet), og rastløse ben syndrom (også kjent som RLS, en ukontrollerbar trang til å bevege beina mens du hviler). Disse lidelser kan være svært alvorlig og opprørt en persons helse, relasjoner og generelle livskvalitet. Men hver av disse forholdene er mulig å behandle.

Søvnløshet

Insomnia er i utgangspunktet behandles med atferds / kognitiv terapi. Dette er en type terapi som fokuserer på å eliminere negativ atferd og tankeprosesser, og erstatte dem med positive atferd og tankeprosesser. For eksempel kan noen med et plutselig anfall av akutt søvnløshet begynner å føle angst når du nærmer hennes soverom fordi det minner henne bare at hun ikke sover godt. Behavioral / kognitiv terapi vil fokusere på å fjerne denne foreningen og gjøre soverommet en positiv, søvn-ready plass. Den neste type terapi er bruken av søvnfremkallende medikamenter eller hypnotika. Når årsaken til søvnløshet er fastsatt, vil en lege foreskrive medisiner for å hjelpe den lidende enten sovne eller forbli sovende i 8 til 10 timer.

Obstruktiv søvnapné

Obstruktiv søvnapné er en tilstand der luftrom ikke være åpne under søvn. Dette fører til et avbrudd i puste som kan vare opp til 10 sekunder. Denne type lidelse forårsaker snorking, avbrutt søvn og redusert blod oksygen nivå. Disse symptomene kan føre til høyt blodtrykk, hjertesykdommer og andre helseproblemer.

Søvnapné er primært behandlet med en CPAP eller kontinuerlig lungeluftveistrykkenhet. CPAPs er svært effektive når de brukes på riktig måte, så de holder luftveiene åpne og tillate fortsatt puste gjennom natten. Andre behandlinger inkluderer livsstilsendringer som å slutte å røyke (som sigarettrøyk irriterer luftveiene og kan føre til hevelse) eller en lav-fett diett (de som er overvektige er på et høyere risiko for å utvikle søvnapné).

Narkolepsi / katapleksi

Narkolepsi er primært behandlet gjennom søvn planlegging eller medisinering. Sleep planlegging er prosessen med å ta tidsbestemte naps i løpet av dagen for å bekjempe overdreven søvnighet på upassende steder som arbeid, skole eller sosiale aktiviteter. Medisiner som brukes for søvnløshet inkluderer sentralstimulerende midler som Modafinil, som også avskrekker dreven døsighet.

Den plutselige svekkelse av musklene (også kalt katapleksi) behandles med medikamenter i tillegg, i første rekke natrium oxybate. Natriumoksybat er også kjent som gamma hydroxybutyrate eller GHB. Dette stoffet har fått beryktet som voldtektsdop. Men de tilførte doser for katalepsi er trygt for forbruk for dem som lider av narkolepsi.

Restless Leg Syndrome (RLS)

Rastløse ben syndrom er en tilstand preget av ukontrollerbare jerking bevegelser i ben og / eller taktile fornemmelser som krypende, kløe, eller trekke i bena. Disse symptomene forverres når en person er i ro. Behandling for RLS varierer fra medisiner til livsstilsendringer. Medisiner som er godkjent av Federal Drug Administration for lettelser av symptomene på RLS inkluderer ropinirol og pramiprexole. Ropinirol og pramiprexole brukes for å øke mengden av dopamin i hjernen, som er tenkt å påvirke fornemmelser forbundet med RLS.

Behandlinger for General Sleep Disorders

Selv om spesifikke behandlinger varierer basert på lidelse, type symptomer, helse historie og aktuelle over-the-counter og reseptbelagte medisiner tatt, er de fleste søvnforstyrrelser behandles på to måter: gjennom livsstilsendringer eller reseptbelagte medisiner. Livsstilsendringer primært fokuserer på å eliminere usunn atferd og vedta sunn atferd. For eksempel røyking, overspising og dårlig ernæring er vanlige usunn atferd som kan bidra til søvnproblemer. Andre livsstilsendringer for søvnproblemer inkluderer avslapping teknikker, kreativ visualisering og mosjon. Medisiner for søvnproblemer avhenger av type lidelse og årsaken. Arbeide tett med leger og annet helsepersonell øker effektiviteten av noen medisiner, spesielt de som er ment å behandle symptomer på vanlige søvnforstyrrelser.