Digidexo.com

Hvordan virker mandel stein fjerningsarbeidet?

Hva er mandel steiner?

Mandel steiner er også kjent som tonsiloliths. De danner små biter eller klynger av harde materialer i sprekkene av mandlene. Selv om det ikke er helt kjent hvordan mandel steiner utvikle, er det tenkt at de er et resultat av på opphopning av døde hvite blodceller, bakterier som har vokst på mandlene, og spyttkjertler som er for aktiv. Mandel steiner ofte føler harde eller fremmedlegemer kommer ut av mandlene og kan være ubehagelig. Mens mandel steiner er ikke skadelig, kan de også forårsake halitosis.

Selv fjerning av mandel steiner

I mange tilfeller er en mandel stein kan fjernes av pasienten. Et lite øye eller medisin dropper kan brukes for å bidra til å suge ut små steiner, spesielt hvis legemidlet dråpetelleren har en buet spiss. I noen tilfeller kan en mandel stein ikke vil være i stand til å bli fjernet på denne måte, men i stedet vil naturligvis dukke opp og løsne fra mandlene, som vil tillate den å bli fjernet lettere. Ved hjelp av en liten, pulserende strøm av saltvann kan også bidra til å rydde ut rusk og kan vaske ut og selv hindre mandel steiner. Børsting mandel steiner med en tannbørste kan også fjerne dem. Bøye halsen kan også fjerne en mandel stein. Når halsen er bøyd, til mandlene spent opp, noe som kan føre til at mandel stein sprette ut.

Kirurgisk fjerning

I noen ekstreme tilfeller, vil en dypt forankret mandel stein må fjernes kirurgisk. I disse tilfeller må mandel stein som skal graves ut ved hjelp av en liten curette, som er en type av pick. Øret curettes, som brukes til å fjerne ørevoks, kan også brukes til å grave ut en mandel stein. Andre anordninger, slik som Bobby pinner, kan brukes, selv om det er en risiko for infeksjon. Laserbehandling kan også hjelpe barbere av mandel steiner. Laseren fordamper og fjerner det ytterste laget av mandlene og vil også flate steiner. Til slutt, fjerning av mandlene, mens drastisk, vil også fjerne steinene.