Digidexo.com

Hvordan forberede for en psykologisk evaluering

Hvordan forberede for en psykologisk evaluering


En psykologisk evaluering kan være en skremmende ildprøve, spesielt hvis det er i forbindelse med en karriere eller kriminell etterforskning. Formålet med psykologisk evaluering er å sørge for at motivet er tilregnelig og ikke lider av noen form for psykisk lidelse. Det er mulig å lyve og manipulere evalueringen, som er grunnen til at resultatene av en slik vurdering ikke alltid nøyaktig gjenspeile emnet.

Bruksanvisning

•  Undersøke sammenheng med evalueringen. Hvorfor er evalueringen blir gjennomført? Er evalueringen del av standardapplikasjonen for et jobbintervju? Er er en del av en rettssak? Sammenheng med evalueringen vil hjelpe faget forberede sine svar for å møte forventningene til intervjueren. For eksempel, for en jobb, å nevne at du har selvfølelse problemer kan reflektere dårlig hvis du søker på en stilling som selger.

Gjør noen introspeksjon. Tenk på hvilke typer spørsmål som evaluator kan spørre. Undersøke svarene på disse spørsmålene ærlig og komme til roten av svaret. Dette vil hjelpe faget formulere svar som er godt gjennomtenkt. Evaluator vil bli imponert av nivået på selvoppdagelse faget har observert.

øve. Forbered deg til intervjuet. Gjennomføre en mock evaluering med en venn. Ta hensyn til kroppsspråk, stemme tone og ordene som brukes. Vises trygg og lykkelig. Har vennen grill du og stille vanskelige spørsmål. Intervjueren vil være interessert i å se reaksjoner på ulike spørsmål.

Hold stede under evalueringen. En nåværende sinnstilstand vil holde fokus på hva som skjer. Ikke tenk på fremtiden eller siste spørsmål. Fokusere utelukkende på hva som skjer. Dette vil gjøre svarene virke naturlig. Vedta en avslappet kroppsstilling, forblir positive og opprettholde god øyekontakt. Svarene bør alltid være innrammet i det positive. For eksempel, hvis spørsmålet er: "Har du noen gang blir sint?" De fleste mennesker opplever sinne på enkelte punkt. Bruk svaret for å reflektere den positive: ". Svært sjelden, men når jeg gjør blir sint, jeg jobber gjennom sinne og prøve å unngå andre når jeg arbeider med det jeg alltid se etter leksjon i hva som gjør meg sint."