Digidexo.com

Hvor lang tid tar det for ADD medisiner for å fungere?

Hvis du eller barnet ditt ble nylig diagnostisert med Attention Deficit Disorder, er du sannsynligvis holde en flaske piller og lurer på hvor lenge de vil ta for å jobbe. Noen, som Ritalin eller Adderall, virke umiddelbart og frigjør et stoff som går inn i blodstrømmen i en stor nok dose til å påvirke hjernen, mens andre som Strattera må bygge seg opp over en tidsperiode før den blir effektiv.

Typer av ADD Medisinering

FDA har godkjent en rekke merkevare-navnet narkotika å behandle symptomer på Attention Deficit Disorder. Noen er også tilgjengelig i generiske formuleringer. Stimulerende medisiner er foreskrevet i henhold merkenavn som Adderall, Concerta, Daytrana, Focalin og Ritalin, mens Strattera er den eneste ikke-sentralstimulerende godkjent av FDA. Noen leger kan bruke andre legemidler til behandling av ADD som ikke er spesielt godkjent av Food and Drug Administration for behandling av Attention Deficit Disorder. Legemidler som brukes i denne "off-label" måte inkluderer anti-narkolepsi medisiner Provigil, visse antidepressiva eller kosttilskudd som tran eller johannesurt.

Hvordan fungerer de?

For å forstå hvor lang tid det tar hver medisiner for å fungere, må du forstå hvordan hver enkelt blir tatt. Metylfenidat hydroklorid, for eksempel, bærer merkenavnet Ritalin. Standard utgivelse Ritalin er tatt som en pille, raskt brutt ned i magen og absorbert inn i blodet gjennom magen vegger.
Metylfenidathydroklorid er også den aktive ingrediens i:
Ritalin LA - en langtidsvirkende formel som bryter ned mindre raskt i magen.
Concerta og Metadate - annen pille teknologi som leverer stoffet i en lang, vedvarende release)
Daytrana - en hud patch.
Methylin - som væske eller tyggetabletter.
Hver av disse tar en annen tid å bli absorbert inn i blodstrømmen på en annen dose, så vanlig Ritalin kan arbeide raskere - innen fem eller ti minutter - mens Concerta tar litt lengre tid å jobbe, men lastz lenger.

Dosering

Selv om du tar pillene dine nøyaktig som foreskrevet, kan det ikke "arbeid" med en gang, fordi det kan ta et par uker for legen å få riktig mengde foreskrevet for deg. Hver av disse stoffene kan tas i forskjellige doser, avhengig av kroppsvekt og alvoret i tilstanden, inntil symptomene er lettet. Dette gjøres gjennom en prosess som kalles "titrering" hvor legen begynner med en lav dose og gradvis eskalerer til symptomene er lettet.

Så da føler jeg det?

Måten et sentralstimulerende som Ritalin eller Adderall fungerer ligner på måten aspirin fungerer. Du tar det, det oppløses, går inn i blodstrømmen og er gradvis utskilles når du går til badet eller svette. Ifølge Shire Pharmaceuticals, er Adderall standard utgivelsen formel fullt absorbert omtrent tre timer etter at du har tatt det, men du kan føle virkningene mye tidligere som ytterkantene av pillen begynner å løse seg opp. Adderall utvidede utgaven tar ca syv timer i gjennomsnitt for å nå det samme nivået i blodet, ifølge DailyMed.

Bottom Line

Det er ingen kutt eller tørr guide for hvor lang tid det tar medisiner for å arbeide --- kan det være behov for å bygge opp i blodet i en time eller mer før du begynner å føle deg mer fokusert, eller du må kanskje ta en annen type av medisiner eller justere. Vanligvis vil imidlertid alle FDA formuleringer jobbe innen to til fire timer etter den første dosen, med unntak av Strattera, som krever en uke eller mer konsekvent inntak for å bygge til riktig nivå. Les informasjonen på apoteket gir deg med resept og det vil gi deg en god idé om hvor lenge at medisinen vil ta til arbeid

.