Digidexo.com

Medisinsk Prosedyrer for en brukket nakke

En brukket nakke er en svært alvorlig tilstand. Hvis det er mistanke om noen av å ha en brukket nakke, må den ytterste forsiktighet og oppmerksomhet gis til offeret, og prosedyrer for behandling må overholdes feilfritt for å sikre den enkeltes trivsel. Hvis disse tipsene er observert til brevet, kan sjansene for utvinning for noen med en brukket nakke øke dramatisk.

Ring en Paramedic Umiddelbart

Altfor mange mennesker prøver å behandle offer for en brukket nakke med forhastede prosedyrer og utilstrekkelig omsorg. Den mest avgjørende skritt for å sikre helsen til et individ mistenkt for å ha sprukket en ryggvirvel er å ringe 911 umiddelbart. Medisinsk hjelp er det ytterst nødvendig i disse tilfellene. For å avgjøre om halsen er brutt, bør du ta oppmerksom på følgende: Har offeret synes å være i store smerter? Hvor er smerten lokalisert? Har offeret synes å ha noen følelse i ekstremiteter? Eksisterer blåmerker rundt skaden eller til andre deler av kroppen? Har offeret synes å ha problemer med å puste? Evnen til å svare på disse spørsmålene --- og å svare på dem raskt --- kan bety forskjellen mellom liv og død til offer for en nakkeskade. Disse detaljene og hendelsene som ledet opp til ulykken må diskuteres med en paramedic så snart en kommer.

Hold hodet og nakken i stedet

Å tillate et offer å flytte rundt etter å ha fått en slik skade kan være en kostbar feil. Du bør forsikre offeret at hun vil bli tatt vare på så snart som ambulansepersonell ankommer, og nakke og hode bør forbli i posisjon der de ble funnet. Under noen omstendigheter, om en person er bevisstløs, i alvorlig smerte, eller har mistet funksjonen til blæren eller tarmer, må hun bli beveget i et forsøk på å reposisjonere halsen eller kroppen. Enhver vridning eller bøying av nakken eller ryggen kan være ekstremt farlig i slike situasjoner, da de kan føre til ytterligere skade.

Tilfeller av Bevisstløshet

Hvis offeret ikke kan svare på ytre stimuli, må visse forholdsregler tas. Den enkeltes pust, puls og sirkulasjon bør sjekkes. Pulse bør overvåkes ved håndleddet. Hjerte-lunge-redning (HLR) kan gis i alvorlige tilfeller; Men i motsetning til normale HLR prosedyrer, hodet må ikke lente seg tilbake for å fjerne luftveiene. I stedet bør du plassere fingrene på siden av kjeven og forsiktig åpne den slik at kjeven kan bli flyttet litt fremover. Hvis munn-til-munn-metoden er nødvendig, kan det gjøres under disse omstendighetene. Å flytte en person fra sin stilling når det er absolutt nødvendig krever minst to personer: en stasjonert ved hodet og nakken og den andre av personen i bagasjerommet. Offerets ryggrad --- hode, nakke og rygg --- må holdes rett mens han er flyttet til side for å administrere livreddende prosedyrer.