Digidexo.com

Hage hoftebrudd Klassifikasjoner

Hage hoftebrudd Klassifikasjoner


The Garden hip klassifiseringssystem er mye brukt til å klassifisere lårhalsbrudd. Lårhalsen er den delen av lårbenet, eller lårbein, som ligger i nærheten av hofteskålen. Den kobler hodet av femur til lårbens akselen. The Garden klassifiseringssystemet består av fire etapper, og er nyttig for å forutsi utviklingen av avascular nekrose, eller AVN, av hip postfracture, ifølge Radiopaedia nettside. AVN er bein død når det er dårlig blodtilførsel til et bein.

Stage 1

A Garden ett brudd er en ufullstendig eller påvirket undisplaced brudd i lårhalsen. En ufullstendig brudd strekker seg ikke helt gjennom benet. En undisplaced brudd er når stykkene opprettholde innretting.

Stage 2

En Garden 2 brudd er en komplett undisplaced brudd i lårhalsen. En fullstendig fraktur strekker seg helt gjennom benet. Kirurgisk behandling med skruer er typisk for fiksering av Stage 1 og 2 frakturer, ifølge Wheeless '"Textbook of Ortopedi."

Stage 3

En Garden 3 brudd er en komplett delvis fortrengt brudd i lårhalsen. En delvis fortrengt brudd er når bein brikkene bli delvis adskilt.

Stage 4

A Garden 4 brudd er en komplett fullstendig forskjøvet brudd i lårhalsen. En fullstendig forskjøvet fraktur er når benstykker bli separert uten innretting mellom den proksimale og distale fragmenter. Kirurgisk behandling med skruer eller utskifting av hele proksimale femur bein er nødvendig for fiksering av Stage 3 og 4 frakturer, ifølge Wheeless '"Textbook of Ortopedi."